Mikkelin uuden löytöeläintalon lattiat halkeilevat – Mesy kerää rahoja korjaukseen

Korjausten kustannusarvio on yli 13 000 euroa. Löytöeläintalo valmistui viitisen vuotta sitten.

löytöeläimet
Halkeama löytöeläintalon lattiassa.
Juha Kaita-aho / Yle

Mikkelin löytöeläintalon lattiat vaativat korjauksia. Kiireellisin korjausurakka koirakaranteenin pesutiloissa on saatu jo tehtyä.

– Siellä oli jotenkin epäonnistunut kosteuseristys, löytöeläintaloa ylläpitävän Mikkelin eläinsuojeluyhdistys Mesyn hallituksen puheenjohtaja Marja Mäenpää kertoo.

Työt jatkuvat nyt koirakaranteenin kuluneiden kaltereiden uusimisella. Seuraavaksi korjauslistalla ovat aulatilojen lattiat, jotka ovat alkaneet halkeilla.

– Yhden kissahuoneen lattiaan on lisäksi tullut reikä. Lattia ei ole kovin kestävä. Teossa on jotain tapahtunut, että se näin äkkiä meni korjattavaan kuntoon, Mäenpää sanoo.

Aulatilojen korjaus alkanee vasta loppuvuonna, sillä kesällä ja syksyllä löytöeläintalo on perinteisesti täynnä eläimiä.

Löytöeläintalo rakennettiin Mikkelin Rokkalaan reilu viisi vuotta sitten talkoovoimin.

Rahankeruu käynnissä

Löytöeläintalon korjausurakan kustannusarvio on 13 500 euroa. Mesy kerää nyt rahoja korjaukseen.

– Se on meille iso summa. Työ tehdään osissa, sillä meillä ei ole vielä rahoja. Ensin tehdään kiireellisin, mikä pystytään nyt maksamaan. Meillä on aina ollut sellainen periaate, että ei tehdä sellaisia asioita, mihin ei ole rahaa.

Eläinsuojeluyhdistys on hankkinut viranomaisilta rahankeruuluvan. Lisäksi ainakin Mikkelin kaupungilta aiotaan hakea kohdeavustusta.

– Luotan, että saamme kerättyä nämä korjausvarat. Usko on kova. Emme olisi muuten tätä taloakaan saaneet, jos emme uskoisi, että pystymme tekemään tällaisia juttuja, Mäenpää toteaa.

Korjattu 2.5. klo 7:36: Löytöeläintalo rakennettiin Mikkelin Rokkalaan, ei Pursialaan, kuten jutussa aiemmin sanottiin. Mikkelin vanha löytöeläintalo sijaitsi Pursialassa.