Kirkonkylän koulu haluaa aikaistaa peruskorjausta

Valkealan Kirkonkylän koulussa on kärsitty sisäilmaongelmista. Maaliskuussa valmistunut sisäilmatutkimus suositteli muun muassa koulun ilmanvaihdon uusimista ja runkorakenteiden peruskorjausta.

peruskorjaus
tussi piirtää taululle
Jarkko Heikkinen / Yle

Pahoista sisäilmaongelmista kärsineessä Valkealan Kirkonkylän koulussa toivotaan koulun peruskorjauksen aikaistamista. Remonttiin on varattu yli kaksi miljoonaa euroa, ja töiden on määrä alkaa vuonna 2018.

Rehtori Kristiina Strömmerin mukaan tilanne on kuitenkin hyvin vaikea, ja hän toivoo remontin alkavan jo ensi vuonna. Korvaavia opetustiloja ei lähialueelta löydy.

Maaliskuussa valmistunut sisäilmatutkimus suositteli muun muassa koulun ilmanvaihdon uusimista ja runkorakenteiden peruskorjausta. Rakenteissa havaittiin kosteusvaurioita, ilmavuotoja ja lattiapinnoitteen vaurioita. Koulua on laajennettu eri aikakausina, joka tuo oman haasteensa remonttiin.

Kirkonkylän koulussa on 270 oppilasta, ja oppilasmäärät ovat olleet kasvussa Valkealan alueella.

Palvelupäällikkö Kim Strömmerin mukaan remontin aikaistaminen riippuu ensi vuoden määrärahoista. Hän muistuttaa, että myös Sarkolan koulu kaipaa kiireellistä korjausta.