1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Luokkakokoustähti Aku Hirviniemi: Me mietitään aina, mitä tässä voisi hölmöillä vielä lisää

Viime vuoden katsotuimman elokuvan Luokkakokouksen jatko-osaa kuvataan parhaillaan Hämeenlinnassa. Jatko-osan pääosissa nähdään ykkösosasta tutut Aku Hirviniemi, Jaajo Linnonmaa ja Sami Hedberg. Linnonmaan roolihahmo menee kakkososassa naimisiin ja luvassa on enemmän toimintaa ja kikkelikomediaa, lupaavat tekijät.

Ensimmäisestä luokkakokous -elokuvasta tuttu kolmikko koheltaa myös jatko-osassa Kuva: Luokkakokous-elokuvan trailer

Luokkakokous-elokuvan ensimmäisen osan on nähnyt jo yli puoli miljoonaa suomalaista. Kakkososassa jatketaan tuttua sekoilua ja vietetään Jaajo Linnonmaan roolihahmon polttareita. Polttarit kuvataan Hämeenlinnan Vanajanlinnassa.

Näytteljä Aku Hirviniemen mukaan elokuvan jatko-osasta tehdään vielä hauskempi kuin edeltäjästään.

– Meillä on tilannekomiikkaa, vanhaa kunnon slapstick-huumoria. Aina kun tullaan settiin ja lavasteeseen, me mietitään aina, että mitä tässä voisi hölmöillä vielä lisää. Joitain sellaista mitä ei ole käsikirjoituksessa. Katsotaan nyt, mikä päätyy sitten valkokankaalle ja mikä päätyy leikkaamon lattialle, nauraa Hirviniemi.

Me ollaan säästetty näitä herkkupalakohtauksia sinne loppuun.

Aku Hirviniemi

Jatkosassa on luvassa myös enemmän toimintaa.

– Ainahan hyvässä kakkososassa pitää räjähtää ja me ollaan säästetty näitä herkkupalakohtauksia sinne loppuun, että on jotain mitä odottaa koko seitsemän viikon kuvausten ajan. Viimeisellä viikolla kuvataan action-pätkät, että jos sattuu vahinko niin se ei ole niin dramaattista, kun alkuleffa on kuvattu jo.

Komedia puree tässä ajassa

Luokkakokous-elokuva pohjautuu tanskalaiseen Klassefesten-elokuvaan, joka on tietysti suomalaisissa käsissä muotoutunut omaan suuntaansa. Myös Virossa sikäläinen luokkakokous-elokuva on ollut valtaisa yleisömagneetti.

Me olemme ylilyöneet tämän kikkelikomediagenren.

Jesse Fryckman

– Me olemme samassa rakenteessa, samoissa hahmoissa, mutta ollaan me varmaan tuotu noin 40 prossaa sitä omaa Suomikulmaa. Se on ensiksi käännetty, mietitty ja sitten se on hajoitettu palasiksi ja koottu suomalaisittain. Tanskalaisten versio on realistisempi ja hillitympi. Me olemme ylilyöneet tämän kikkelikomediagenren, sanoo elokuvan tuottaja Jesse Fryckman.

Jesse Fryckmanin mukaan jostain syystä kolmikko, joka tavalla toisella kriiseilee tuntuu olevan ajan henki.

– Ja se, että komedia toimii, on joku heijastus siitä, että muuten maailmassa ei ole vältämättä niin helppoa olla, elää ja yrittää. Helposti hakeudutaan komedian pariin.

Samaa mieltä on elokuvan ohjaaja Taneli Mustonen.

– Mä itse olen kasvanut leffateatterissa ja olen saanut kokea sen, mitä tapahtuu, kun ihmiset pääsevat nauramaan yhdessä leffassa ja kuinka puhdistava vaikutus sillä voi olla. Toivon, että ihmiset saavat leffasta valoa elämään ja arkeen.

Toivon, että ihmiset saavat leffasta valoa elämään ja arkeen.

Taneli Mustonen

Luokkakokous 2 elokuvaa on kuvattu Vanajanlinnassa huhtikuun lopulta lähtien. Kun ykkösosan budjetti oli reilut 1,3 miljoonaa euroa, kakkososaan on varattu 1,6 miljoonaa euroa.

Luokkakokous 2 - Polttarit -elokuva saa ensi-iltansa marraskuussa.