Myllykoski harkitsee jatkoa vasemmistoliiton puheenjohtajakisassa vapun yli

Kansanedustaja Jari Myllykosken (vas.) kannatus vasemmistoliiton johtoon on heikkoa. Hän ei kuitenkaan ole vielä valmis heittämään pyyhettä kehään.

politiikka
Kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.)
Antti Laakso / Yle

Kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.) aikoo miettiä työväen suuren juhlan yli, ennen kuin tekee ratkaisunsa jatkamisesta vasemmistoliiton puheenjohtajakisassa. Myllykoski kertoo puntaroivansa asiaa vapun ajan ja tekevänsä päätöksen sen jälkeen.

Myllykoski on Ylen tekemän kyselyn mukaan selvästi vähiten suosittu puheenjohtajakisassa, jossa Li Andersson pitää keulaa ja Aino-Kaisa Pekonen on kakkosena. Esimerkiksi puoluevaltuuston jäsenistössä Myllykosken kannatus on vain runsaat kaksi prosenttia.

– Ensi ajattelulla ei [vaikuta ehdolla olemiseen], sillä haluan ehdokkuudellani korostaa puolueen tarvitsevan aloitteellisempaa otetta työelämäkysymyksissä. Tämä tarkoittaa myös työpaikkojen luomisen edellytysten kehittämistä, Myllykoski kommentoi.

Nakkilalainen Jari Myllykoski oli ensimmäinen, joka ilmoitti asettuvansa ehdolle vasemmistoliiton puheenjohtajaksi eduskuntavaalien jälkeen. Hän kertoi ehdokkuudestaan jo vaaleja seuraavana yönä Ylen haastattelussa. Tuolloin ei vielä tiedetty, että Paavo Arhinmäki ei aio jatkaa puheenjohtajana.

Uusi puheenjohtaja valitaan kesäkuussa.