Jämsässä käynnissä yli viiden miljoonan siltaremontit – junaliikenne siirtyy uudelle sillalle juhannuksena

Vitikkalan silta suljetaan koulujen loputtua kevyeltä liikenteeltä. Junaliikenne Jyväskylän ja Jämsän välillä voi hidastella uuden rautatiesillan rakentamisen aikana.

Jämsä
Katumestari Hannu Kantola ja Lemminkäinen Infran Santeri Kääriäinen, valvojakoira on Kevi.
Marja Roiha / Yle

Valkoinenpaimenkoira Kevi oranssissa huomiotakissaan on ollut kevään aikana tuttu näky Jämsänjoen ylittävillä silloilla. Koira kulkee "valvojana" työmaapäällikkö Santeri Kääriäisen mukana kaikilla työmailla, tällä kertaa Vitikkalan sillalla.

Isäntänsä kupeessa kulkeva 2-vuotias koira on kiinnostanut kovasti ohikulkijoita.

Vitikkalan sillan remontti alkoi maaliskuun puolivälissä, ja nyt sen päällys- ja pintarakenteet, kaiteet ja valaistus on purettu sekä liikuntasaumalaite poistettu. Kun koulut loppuvat, silta suljetaan kevyeltä liikenteeltä, ja remontti saa uutta vauhtia.

Vitikkalan siltaa suurempi mylläys on käynnissä rautatiesillalla, joka uusitaan kokonaan. Liikenne uudelle sillalle siirtyy juhannuksena. Siihen saakka remontti voi viivästyttää Jämsän ja Jyväskylän välistä junamatkaa noin 20 minuutilla.

Sillan rakentaminen maksaa noin viisi miljoonaa euroa, ja yhtä suuria siltaurakoita tehdään vuosittain maassa vain yksi tai kaksi.

Vitikkalan sillalle uusi valaistus

Paulun koulun lähellä sijaitsevan Vitikkalan sillan 600 000 euroa maksavassa emontissa uusitaan niin sillan vesieristys, päällys- ja pintarakenteet ja kaiteet.

– Myös uusi, hieno valaistus tulee. Sillan alapuolistakin osaa valaistaan, ja silta tulee näkymään nykyistä kauemmas, Seppolan sillalle asti, Jämsän kaupungin katumestari Hannu Kantola kertoo.

Kääriäisen mukaan Vitikkalan sillan remontti on sujunut suunnitellusti. Ainoastaan kelin parenemista työmaalla toivottaisiin.

– Erityisesti paikkausten ja eristysten vuoksi toivoisi, että sää lämpenisi.

Vitikkalan sillan remontti valmistuu heinäkuun lopulla.

Santeri Kääriäistä ja Hannu Kantolaa haastatteli Marja Roiha.