1. yle.fi
  2. Uutiset

Tornion Panimolle 10 vuoden vuokrasopimus

Tammikuussa esisopimuksen solmineet Sangen Oy ja panimoalueen omistava Arctic Property Oy ovat allekirjoittaneet 10 vuoden vuokrasopimuksen tuhannen neliön tilan vuokraamisesta entisistä Lapin Kullan tiloista Tornion keskustassa.

oluenvalmistus
Sangen Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Ahokas.
Risto Koskinen / Yle

Sangen Oy:n hallituksen puheenjohtajan Mikko Ahokkaan mukaan pitkä vuokrasopimus mahdollistaa panimotoiminnan pitkäjänteisen kehittämisen. Vuokrasopimus sisältää myös optioita laajennuksiin.

– Kaiken kaikkiaan panimolle varatut tilat mahdollistavat kapasiteetin kasvattamisen aina 10 miljoonaan litraan saakka, Ahokas kertoo tiedotteessa.

Panimon tiloja on alettu kunnostaa nopealla aikataululla. Tavoitteena on saada tuotantolaitteisto toimintakuntoon vielä kesän aikana.

– Tuotannon aloittamisen tiellä on vielä jonkin verran byrokratiaa, mutta olemme luottavaisia, että saamme tuotannon pian käyntiin, Ahokas vakuuttaa.

Panimotoiminta alkoi Tornionjoen rannalla jo vuonna 1873, joten olutperinteen jatkamisella samalla paikalla on myös kulttuurihistoriallista arvoa. Entinen panimoalue on valtava kokonaisuus, johon Arctic Property Oy rakentaa Elämystehdas Lappari-nimeä kantavaa monitoimikeskusta.

– Kesästä alkaen Lappari tarjoaa aktiviteetteja, tapahtumia ja elämyksiä kaikenikäisille. Panimo täydentää kokonaisuutta erinomaisesti, Arctic Property Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Mykkälä iloitsee.

Sangen Oy:lla on edelleen käynnissä osakeanti Tornion Panimon perustamiseksi.

Lue seuraavaksi