Ratamo taas käsittelyyn – kaupunginjohtaja: rakennusluvan hakemista ei tule lykätä

Kouvolan kaupunki on tehnyt kaupunginhallituksen edellyttämiä selvityksiä Ratamo-hankkeeseen liittyen. Asia tuodaan uudestaan käsittelyyn ensi maanantaina. Kaupunginjohtajan mielestä rakennusluvan hakemista ei kannattaisi nyt lykätä, vaikka täyttä varmuutta ei vielä olekaan, mitä palveluja Ratamon seinien suojaan olisi tulossa.

rakennusluvat
Havainnekuva Ratamon julkisivusta.
AW2-arkkitehdit Oy

Ratamo-sairaalakeskuksen rakennusluvan hakemista ei tulisi tässä vaiheessa lykätä. Tätä mieltä on Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki.

Kaupunginjohtajan mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon työnjaon tarkentaminen maakunnan sisällä ei vaikuta olennaisesti Ratamo-hankkeen sisältöön tai mitoitukseen. Rakennuslupaa voidaan kaupungin selvityksen mukaan hakea, vaikka rakennettavien seinien suojiin lopulta tulevat toiminnot vielä eläisivätkin.

Kaupunki on tehnyt Ratamoon liittyen lisäselvityksiä, joita kaupunginhallitus edellisessä kokouksessaan vaati. Samalla hallitus teki päätöksen pistää Ratamon rakennusluvan hakuprosessin toistaiseksi jäihin.

Lisäselvitykset tuodaan kaupunginhallitukselle tiedoksi ensi maanantaina, ja hallitus päättää Ratamo-hankkeen jatkotoimenpiteistä.

Myöskään Ratamon ja sairaanhoitopiiri Carean investointien yhdistämiselle ei tässä vaiheessa nähdä edellytyksiä.

Kouvola ja Carea ovat käyneet neuvotteluja terveydenhoidon työnjaosta Kymenlaaksossa. Kouvola ei ole valmis luopumaan erikoissairaanhoidosta. Kaupungin mukaan Suomessa ei ole yhtään yli 50 000 asukkaan keskusta, josta olisi yli 50 kilometrin matka erikoissairaanhoitoa järjestävään sairaalaan.