1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikko Alatalo

Alatalo, Pirttilahti ja Satonen suosituimmat kalakaveriksi, pubivisaan tai juhlien järjestämiseen – katso kansanedustajien kaverikirjan vastaukset

Pirkanmaalaiset kansanedustajat täyttivät kevään aikana Yle Tampereen kansanedustajan kaverikirjaa. Leikkimielisessä äänestyksessä valittiin mieluisin kaveri kolmeen toimintaan: kalalle, juhlien järjestämiseen sekä pubivisaan.

Arto Satonen, Mikko Alatalo ja Arto Pirttilahti olivat pirkanmaalaisten kansanedustajien suosituimmat kaverit kalalle, pubivisaan ja juhlien järjestämiseen. Tiina Elovaara oli toiseksi suosituin juhlien järjestäjä. Kuva: Yle

Kansanedustajat valitsivat saman maakunnan edustajista mieluisimman kalakaverin, juhlien järjestäjän sekä pubivisa-kaverin. Voittajiksi selviytyivät Arto Pirttilahti (kesk.), Mikko Alatalo (kesk.) ja Arto Satonen (kok.).

Leikkimieliseen kisaan osallistui 17 Pirkanmaalla asuvaa kansanedustajaa. Anna Kontula (vas.) ja Sofia Vikman (kok.) eivät täyttäneet kaverikirjaa.

Kalaan Arto Pirttilahden kanssa

Mieluisimmaksi kalakaveriksi nousi Arto Pirttilahti viidellä äänellä. Toinen sija meni Pertti Hakaselle (kesk.) ja jaettu kolmas sija Martti Mölsälle (ps.) ja Tiina Elovaaralle (ps.). Ääniä saivat myös Pauli Kiuru (kok.), Harri Jaskari (kok.) ja Jukka Gustafsson (sd.).

– Arto on keskustasta, ja keskustalaiset osaavat varmasti onkia, päätteli valinnassaan Pauli Kiuru.

Mikko Alatalo puolestaan käyttäisi kalareissun Pirttilahden kanssa ajatusten vaihtoon.

– Arton kanssa on hieno pohdiskella maailman menoa, ja hän asuu kalavesien äärellä.

Äänestystulos ilahdutti yllättyneen Pirttilahden.

– Hienoa! Ei muuta kuin siimat kireelle! naureskeli voitosta ilahtunut Pirttilahti, joka kertoi suurimmaksi saaliikseen kahden kilon hauen.

Juhlat pystyyn Mikko Alatalon voimin

Etevimmäksi juhlien järjestäjäksi valikoitui musikaalinen kansanedustaja Mikko Alatalo. Hänen vahvuuksikseen kansanedustajakaverit mainitsivat laulu- ja soittotaidon sekä kokemuksen juhlien järjestämisestä.

– Siinä on pirkanmaalainen laulun lahja ja organisaattori, kommentoi äänestyspäätöstään Arto Pirttilahti.

Myös muilla perustelut olivat saman suuntaisia.

Puhelimitse tavoitettu Alatalo vahvistaa kehut organisointitaidoistaan.

– Olen kyllä vuosien mittaan järjestänyt jos jonkinlaista kansanjuhlaa, joten kokemusta on.

Kansanedustajat voisivat järjestää juhlat myös kakkossijan napanneen Tiina Elovaaran tai kolmossijalle yltäneen Annan Kontulan kanssa. Yksittäisiä ääniä saivat myös mm. Pia Viitanen (sd.), Olli-Poika Parviainen (vihr.) ja Ilmari Nurminen (sd.).

Pubivisan voitto Satosen joukkueessa

Suosituimmaksi pubivisa-kaveriksi kansanedustajat valitsivat Arto Satosen ja Mikko Alatalon samalla äänimäärällä. Satonen valittiin hänen laajan tietomääränsä vuoksi.

– Artolla vastaukset löytyisi heti, arveli äänestyksessä Martti Mölsä.

– Ymmärtääkseni Artolla on hyvin laaja tietomäärä, kertoi puolestaan Sami Savio (ps.).

Tulosten ratkettua Satonen paljastikin, että hän on hankkinut kokemusta pubivisoista ja vetänyt joitakin urheiluvisoja.

– Olen joitakin aihealueita käynyt paljon läpi muun muassa historia, yhteiskunta ja urheilu, paljasti Satonen.

Toiselle sijalle ylsi Anna Kontula ja kolmannen sijan jakoivat Olli-Poika Parviainen ja Jukka Gustafsson. Ääniä saivat myös Satu Hassi (vihr.) ja Pauli Kiuru.

Katso kaikki kansanedustajan kaverikirja -videot Yle Tampereen Facebook-sivulla. (siirryt toiseen palveluun)

Päivitetty 12.00. Lisätty Mikko Alatalon kommentti.