Pyhäjoella pidätettyjä esitetään vangittavaksi

Poliisi on pidättänyt 11 mielenosoittajaa Pyhäjoella. Pidätetyistä kahdeksan on ulkomaalaisia. Poliisi esittää osaa pidätetyistä vangittavaksi. Kaikkiaan poliisi on ottanut kiinni 35 mielenosoittajaa, joista 17 on ulkomaalaisia.

Kotimaa
Ydinvoiman vastustajat osoittamassa tiistaina mieltään Pyhäjoella.
Kati Jurkko / Yle

Poliisi on pidättänyt 11 mielenosoittajaa, jotka osallistuivat torstaina ydinvoiman vastaiseen mielenosoitukseen Pyhäjoella. Pidätetyistä kahdeksan on ulkomaalaisia. Poliisi esittää ainakin osaa pidätettyjä vangittavaksi. Rikosnimikkeitä ovat väkivaltainen mellakka, törkeä vahingoteko sekä virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Lievempiä rikoksia ovat muun muassa huumausaineen käyttörikokset.

Tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Ilkka Piispasen mukaan Pyhäjoella rikosperusteisesti pidätettyjen joukossa on kahdeksan ulkomaalaista ja kolme suomalaista. Pidätetyt ulkomaalaiset ovat saksasta, ruotsista, belgiasta ja englannista.

Otteet kovenivat torstaina Pyhäjoella. Poliiseja muun muassa kivitettiin ja poliisiauto sytytettiin tuleen.

Kaikkiaan poliisi otti kiinni 35 mielenosoittajaa. Heistä 17 on ulkomaalaisia: seitsemän Belgiasta, kolme Ruotsista, neljä Saksasta ja yksi Tanskasta.Iso-Britanniasta ja 1 Albaniasta. Lievempiin rikkomuksiin syyllistyneet päästetään perjantaina vapaaksi sakkojen kirjoittamisen jälkeen. Ulkomaalaisten osalta selvitetään, voivatko he oleskella edelleen Suomessa vai käännytetäänkö heidät.

Poliisi jatkaa tehostetusti valvontaa Hanhikiven alueella ja kehottaa välttämään turhaa liikkumista alueella. Henkilöt, joiden epäillään vaarantavan yleistä järjestystä, poistetaan alueelta.

Korjaus 29.4. klo 14.49: Poliisi esittää osaa pidätetyistä vangittavaksi, ei välttämättä kaikkia.