1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Pyörätuolitanssin huiput: Tämä on rikollisen kiva laji! – video

Pyörätuolitanssin maailman huiput kohtaavat vappuviikonloppuna Lohjalla. Suomen menestynein pyörätuolitanssipari kilpailee samassa sarjassa hallitsevien maailmanmestareiden kanssa. Pitkään odotettuun kisaan pari lähtee luottavaisin mielin.

urheilu
Timo Pyykkönen ja Tuuli Harju ovat tanssineet yhdessä pari vuotta
Suomen menestynein pyörätuolitanssipari kilpailee samassa sarjassa hallitsevien maailmanmestareiden kanssa.

Vielä perjantaina Kisakallion urheiluopistolla pyörähdeltiin vapaissa harjoituksissa, mutta viikonloppuna on tosi kyseessä. Opistolla käydään sekä kansainvälinen ranking-kilpailu että suomenmestaruuskisa. Pyörätuolitanssissa mitellään samoissa lajeissa kuin kilpatanssissakin, eli ohjelmassa on latinalais- ja vakiotanssit joko parin kanssa tai soolona.

Suomen huiput kohtasivat tanssileirillä

Yhden Suomen menestyneimmistä pyörätuolitanssipareista muodostavat Tuuli Harju ja Timo Pyykkönen Kouvolasta.

– Olen harrastanut tanssimista pitkään ja pyörätuolitanssiakin olen joskus 90-luvulla kokeillut. Sitten se jäi tauolle, mutta kun tapasin Tuulin leirillä ja kokeilimme lajia, niin siitä se lähti uudestaan, Pyykkönen muistelee.

– Minulla taas ei ole muuta tanssitaustaa ennen vammautumista. Monia lajeja ehdin kokeilla, mutta tämä kolahti ja kunnolla. Tanssi imaisi minut mukaansa ihan kokonaan, onnettomuudessa selkäydinvamman saanut Harju kertaa.

Pari haastaa maailmanmestarit tunteikkaalla tanssillaan

Viikonloppuna kouvolalaispari kohtaa parketilla maailmanmestarit.

– Jos heitä pystymme yhtään "härnäämään" niin olemme tyytyväisiä. Lattialle mennään aina voittamaan, mutta tuomaristo sen sitten katsoo, että miten onnistumme, Pyykkönen pohtii.

– Meitä on usein kehuttu siitä, että meidän tanssissa on tunnetta, toivottavasti sillä pärjätään, Harju lisää.

Viikonlopun kisaan osallistuu noin sata tanssijaa 11 maasta. Tuuli Harju ja Timo Pyykkönen toivovat lajille lisää näkyvyyttä tapahtuman myötä.

– Monta kertaa on harjoituksien jälkeen mietitty, että tämän täytyy olla jotenkin rikollista tai lainvastaista touhua, kun tämä on niin mahdottoman kivaa, Pyykkönen nauraa.

Lue seuraavaksi