1. yle.fi
  2. Uutiset

Terapiahanuristi, nuottineiti ja kiertävä parturi – kaupunki toteuttaa nuorten ideoita kesätöistä

Kokkolassa nuoret ovat saaneet esittää ideoita kesätyöstä, joka olisi järkevä ja hyödyllinen niin työntekijälle kuin työnantajalle. Kuusi ideaa toteutetaan tulevana kesänä.

kesätyö
Potilas

Kilpailuun tuli nuorilta kaikkiaan 14 kesätyöideaa. Raati valitsi niistä kuusi tehtävää, jotka heräävät eloon kaupungin työyksiköissä kesä- ja heinäkuun välisenä aikana.

Ideoissa oli otettu huomioon eri-ikäisiä kaupunkilaisia. Kokkolassa nähdään ensi kesänä muun muassa "terapiahanuristi", joka esiintyy palvelutaloissa, päiväkodeissa ja muissa yksiköissä. Samanlaisissa merkeissä liikkuva "nuottineiti" *puolestaan soittaa kitaraa ja laulaa. *"Kiertävä parturi" käy niin palveluyksiköissä kuin kotipalvelun asiakkaiden luona.

"Kaupungin tanssittaja" liikuttaa kaikenikäisiä kaupungin palveluyksiköissä. "Liikkuva nukketeatteri" ilahduttaa lapsia, ja "päiväkodin urheiluakatemia" tuo lisää liikuntaa hoitopaikkoihin.

Kokkolan kaupunki järjesti kilpailun yhteistyössä työllisyyspalvelujen, nuorisopalvelujen ja Ohjaamo Keski-Pohjanmaan kanssa. Valitsijaraatiin kuului edustajia kaupungin eri toimialoilta ja nuorisovaltuustosta.

Lue seuraavaksi