Salibandyseura Steelers laajentaa jääkiekkoon ja koripalloon

Hämeenlinnalainen salidandyseura Steelers aloittaa ensi syksynä jääkiekon harrasteryhmät. Samalla koripalloseura Punaportin Blues siirtyy toimimaan Steelersin alla. Seuran tarkoituksena on houkutella lapsia liikkumaan ja kannustaa kokeilemaan uusia lajeja matalalla kynnyksellä.

Kuva: Steelers

Steelersillä on salibandyssä sekä kilparyhmiä että harrasteryhmiä ja jäseniä yli 1000 Hämeenlinnassa ja Janakkalassa. Se on Suomen neljänneksi suurin salibandyseura. Nyt seura lähtee laajentamaan lajivalikoimaansa jääkiekkoon ja koripalloon. Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavonen sanoo, että tarkoituksena on houkutella lapsia mukaan liikkumaan matalalla kynnyksellä. 

– Kaikki halukkaat voivat tulla meidän harrasteryhmiin. Oli lapsi sitten luistellut jo pitkään tai vetää ensimmäistä kertaa hokkareita jalkaan. Kaikki harjoittelevat samalla tavalla, pelaavat samalla tavalla ja määrällä. Meillä ei luokitella ketään parempiin tai huonompiin, vaan kaikki ovat samalla viivalla.

Hämeenlinnassa jääkiekkoharrastusta tarjoavat Hämeenlinnan Pallokerho, Sisu Hockey ja Rengon Syke. Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavonen sanoo, että Steelers ei lähde HPK:ta haastamaan, vaan päinvastoin toiveissa on tehdä yhteistyötä.

– Yritämme saada lajin pariin uusia harrastajia. Jos sitten jotakuta alkaa kilpaurheilutoiminta kiinnostamaan niin me haluaisimme sitten ohjata lapset Hämeenlinnan Pallokerhoon tai Sisuun.  Tällaisesta yhteistyöstä olemme puhuneet ja tavoitteena on, että pelaajan polku eri seurojen välillä syntyisi.

Monipuolinen harrastaminen nosteessa

Noora Lavosen mukaan monien lajien harrastaminen on valtakunnallisesti nousussa sen sijaan, että lapsi keskittyisi vaan yhteen lajiin.

– Meidän toive on se, että me pystymme Hämeenlinnan seudulla tekemään seurojen välillä tätä yhteistyötä ja saamme lapset liikkumaan.

Lavonen korostaa, että seuran tarkoituksena ei ole kasvattaa kilpajoukkuetoimintaa Steelersissä, vaan se tekevät muut seurat seudulla.

– Me pyrimme sen sijaan mahdollistamaan sen, että lapsi voi pelata koripalloa ja vaikka jääkiekkoa eikä se ole keneltäkään pois. Keskiössä on se, että se lapsi liikkuu ja saa kokeilla uusia juttuja ja valita lajinsa sitten kenties vähän myöhemmin.

Jääkiekon lisäksi Steelersissä aletaan pelata myös koripalloa, kun Punaportin Blues yhdistyy Steelers-seuran alle.

– Tarkoitus on saada koripallo nosteeseen Hämeenlinnassa, koska koris on tällä hetkellä täällä aika pienimuotoista. Punaportin Blues pyörittää koripallon arkea, mutta Steelersin alla. 

Liikuntapaikkoja ja hallivuoroja Steelers hakee parhaillaan. Uusien lajien harrasteryhmien on tarkoitus aloittaa syyskuussa.