1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ravintolat

Perinteikäs lahtelaisravintola jää purkutraktorien alle – asiakkaat haikeina

Pieni talo preerialla on palvellut asiakkaitaan jo 36 vuotta Lahden Hennalassa. Vappupäivänä hanoista kaadetaan viimeiset tuopit. Osuuskaupan päätös sulkea perinteikäs ravintola suututtaa ja surettaa kanta-asiakkaita.

ravintola pieni talo preerialla Lahti baaritiski asiakkaita pöydissä

Ravintola Pieni talo preerialla on tarjonnut ruokia ja juomia lähes neljän vuosikymmenen ajan. Monelle Hennalan ja Launeen asukkaalle paikasta on muotoutunut kantaravintola, jossa on saanut ruokaa ja juomaa niin sielulle kuin vatsalle.

– Miksi, miksi tämä pitää sulkea? Asiakkaita on kuitenkin ollut, toteaa Risto, joka on käynyt paikassa yli vuosikymmenen ajan.

Omistaja, Osuuskauppa Hämeenmaa, ilmoitti viime vuonna, että samalla kun samassa rakennuksessa oleva S-market muuttaa viereen valmistuneeseen uuteen rakennukseen, ravintolan päivät ovat luetet.

– Arveluja ja huhuja oli tulevaisuudesta oli paljon, kunnes syksyllä ilmoitettiin, että paikka sulkeutuu ja rakennus puretaan. Meille onneksi löytyy muualta Hämeenmaasta töltä, kertoo vuoropäällikkö Mirva Nevala.

Miksi, miksi tämä pitää sulkea?

Risto

Nevala toteaa, että puolentoista vuoden työrupeaman jälkeen monet asiakkkaat ovat tulleet tutuiksi ja ystävyyssuhteita on luotu.

– Onhan tämä haikeaa ja varmaan viimeisenä päivänä kyyneleetkin valuvat.

Ravintola sulkee ovensa vappupäivänä. Paikan irtaimisto huutokaupataan äitienpäivänä, jonka jälkeen jossain vaiheessa paikalle saapuvat puskutraktorit.