Ulkoministerit Kerry ja Lavrov ratkoivat Syyrian tilannetta puhelimessa

Syyrian suurin oppositioryhmittymä HNC sanoo, etteivät rauhanneuvottelut voi jatkua niin kauan, kun tulitaukoa rikotaan.

Syyria
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov, Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ja YK:n Syyria-lähettiläs Staffan de Mistura lehdistötilaisuudessa Münchenin neuvottelujen jälkeen.
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov, Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ja YK:n Syyria-lähettiläs Staffan de Mistura lehdistötilaisuudessa Münchenin neuvottelujen jälkeen helmikuussa.Sven Hoppe / EPA

Tilanne Syyriassa on kuluvan viikon aikana luisunut yhä lähemmäs hataran tulitauon lopullista sortumista.

Venäläiset tiedotusvälineet kertoivat aiemmin tänään, että Syyriassa taistelevat osapuolet ovat sopineet keskeyttävänsä tulituksen tänään perjantaina puoliltaöin.

Tuoreiden uutistoimistotietojen mukaan Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ja hänen venäläinen kolleganda Sergei Lavrov ratkoivat Syyrian tilannetta perjantaina puhelimitse.

Varhain torstaiaamuna YK:n erityislähettiläs Staffan de Mistura vaati Venäjää ja Yhdysvaltoja tekemään kaikkensa, jotta tilanne rauhoittuisi.

Syyrian suurimman oppositioryhmittymän HNC:n johtaja Riad Hijab kommentoi Twitterissä perjantaina (siirryt toiseen palveluun), etteivät rauhanneuvottelut voi jatkua jos tulitauko, jota rikotaan systemaattisesti, rakoilee.

Lähteet: Reuters