Välimerellä yli 80 ihmistä kateissa siirtolaisveneen upottua

Noin 20 ihmistä saatiin pelastettua. Heidän mukaansa matkustajat olivat tulleet Länsi-Afrikan maista.

Ulkomaat
Ihmisiä täynnä oleva suuri kumivene aavalla merellä.
Ihmissalakuljettajat vievät ihmisiä avomerelle usein huonokuntoisilla kumiveneillä. Kuva otettu Italian vesillä viime keväänä. Alessandro di Meo / EPA

Välimerellä Libyan edustalla 84 ihmistä on kateissa perjantaina sattuneen veneturman jäljiltä, ketoo Kansainvälinen siirtolaisjärjestö IOM.

Rannikkovartiosto sai perjantai-iltana satelliittipuhelimella tiedon uponneesta siirtolaisia kuljettaneesta veneestä, ja sai paikallistettua veneen sijainnin. Italian viranomaiset onnistuivat pelastamaan 26 ihmistä.

Pelastuneet kertoivat uutistoimisto AFP:lle, että veneessä oli 110 Länsi-Afrikan maista tullutta siirtolaista. IOM:n mukaan joukossa oli viisi yksintullutta alaikäistä.

IOM:n mukaan vene oli erittäin huonossa kunnossa ja päästi vettä sisään, minkä takia moni putosi veneestä ja hukkui. Kova merenkäynti haittasi muiden pelastuneiden etsimistä.

Kahden viime vuoden aikana yhteensä yli 350 000 konflikteja ja köyhyyttä paennutta ihmistä on matkustanut veneillä Libyasta Italiaan. Tänä vuonna Italiaan on saapunut noin 27 000 ihmistä, joista suurin osa Nigeriasta, Gambiasta ja Senegalista.

Lähteet: AFP