Näin roihusi maailman suurin norsunluukokko Keniassa – video

Roviot olivat ele norsujen pelastamiseksi. Afrikassa tapetaan vuosittain jopa 30 000 norsua laitonta norsunluukauppaa varten.

Ulkomaat
Maailman suurimmat norsunluista kootut kokot roihusivat Keniassa huhtikuun lopussa.
Keniassa roihusi valtava norsunluukokko, jolla vastutettiin laitonta luukauppaa.

Kenian pääkaupungissa Nairobissa viranomaiset ovat sytyttäneet lauantaina 11 roviota ja polttaneet suuren norsunluuvaraston.

Valtavilla kokoilla maa haluaa ravisuttaa ihmisiä norsujen teurastuksesta ja vaalia norsujen suojelua. Nairobin luonnonpuistossa sytytetyissä rovioissa paloi yhteensä yli 100 tonnia norsujen luuta. Joukossa oli noin 16 000 syöksyhammasta.

Luonnonpuistossa puhunut presidentti Uhuru Kenyatta vaati norsunluukaupan täyskieltoa.

– Rovion korkeus edustaa päätöksemme lujuutta. Kenelläkään, siis kenelläkään, ei ole asiaa norsunluukauppaan, sillä se merkitsee norsujemme ja luonnonperintömme kuolemaa, Kenyatta painotti.

Maailman suurimpien norsunluukokkojen sytyttämiseen oli käytetty tuhansia litroja dieseliä ja polttoöljyä, ja ne olivat seitsemän kertaa aiempia kokkoja isommat. Norsunluiden lisäksi viranomaiset polttivat 1,35 tonnia sarvikuonojen sarvia, mikä edusti noin 340 uhanalaisen sarvikuonon tappamista.

– Meistä ei tule niitä afrikkalaisia, jotka vain seurasivat sivusta, kun eläimemme katosivat, presidentti Kenyatta sanoi.

Afrikassa elää 450 000–500 000 norsua, mutta vuosittain jopa 30 000 tapetaan norsunluukauppaa varten.

Kysyntä on suurta Aasiassa, jossa syöksyhampaista voidaan maksaa jopa 800 euroa kilolta.