1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ecuadorissa ihmepelastuminen – mies löytyi hengissä 13 päivää järistyksen jälkeen

Manuel Vasquez oli löydettäessä sekava ja hän kärsi nestehukasta, mutta muuten mies oli selvinnyt muutoin yllättävän vähin vammoin maanjäristyksestä.

Maanjäristyksen aiheuttamaa tuhoa 16. huhtikuuta Mantassa. Kuva: Mauricio Duenas Castaneda / EPA

Etelä-Amerikassa Ecuadorissa pelastustyöntekijät ovat pelastaneet lauantaina miehen elossa maanjäristyksen raunioista, 13 päivää onnettomuuden jälkeen.

Pelastustiimi löysi Manuel Vasquezin Manabin maakunnassa olevasta osittain romahtaneesta rakennuksesta, kun he olivat tarkastamassa järistyksen sille aiheuttamia vaurioita. Vasquez pystyi vielä ääntelemään parin viikon odotuksen jälkeen.

72-vuotias Vasquez oli jäänyt rojun alle loukkuun, kun 7,8 magnitudin maanjäristys aiheutti maassa valtavaa tuhoa melkein kaksi viikkoa sitten.

Vasquez oli löydettäessä sekava ja hän kärsi nestehukasta, mutta mies oli selvinnyt muutoin yllättävän vähin vammoin järistyksestä. Häntä hoidetaan sairaalassa munuaisen vajaatoiminnan ja varpaiden menetyksen takia.

Ecuadorin maanjäristyksessä kuoli 660 ihmistä. Järistys aiheutti myös valtavaa aineellista tuhoa rakennuksille ja infrastruktuurille. Ecuadorin presidentin Rafael Correan mukaan jälleenrakennuskustannukset voivat nousta jopa kolmeen miljardiin dollariin.

Minna Uusi-Eskola/Yle Uutiset