Hyppää sisältöön

Timo Soini saarnasi anteeksiannosta Jeesus-marssin vappupuheessaan

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini lausui poliittisen puheen sijaan presidentti Kyösti Kallion rukouksen osana kristillisten järjestöjen Rukous Suomen puolesta -tilaisuutta Helsingin Senaatintorilla. Naapurikorttelissa Helsingin PS-nuorten kansallismielisessä vapputapahtumassa puhuivat kansanedustajat Olli Immonen ja Sampo Terho sekä ministeri Jussi Niinistö.

Uutisvideot: Ote Timo Soinin vappupuheesta
Uutisvideot: Ote Timo Soinin vappupuheesta

Senaatintorilla raikui musiikki, yhteisrukoukset, ja perinteisten vappupallojen lisäksi ilmatilan täytti turkoosit Jeesus-ilmapallot. Tunnelma nousi entistä korkeammalle kun lavalle nousi ulkoministeri Timo Soini (ps.)

– Tämä oli hengellinen jytky, siunausta, juontolavalta toivotettiin ulkoministerille.

Soini esitti kolme rukousta, muun muassa Isä meidän -rukouksen ja presidentti Kyösti Kallion rukouksen sotavuodelta 1939. Hän puhui lisäksi muun muassa anteeksiannon vaikeudesta.

– Se ei ole mikään sori, se ei ole mikään oho, vaan se on anteeksi. Kannattaa treenata, se tulee minultakin työläästi.

Soini kertoi tietoisesti valinneensa epäpoliittisen vappupuheen ja -tilaisuuden.

– Pyydettiin puhumaan suomalaisesta rukouksesta. En tänä vappuna puhu politiikkaa vaan sen aika tulee heti huomenna.

Perussuomalaisten varsinainen vapputilaisuus pidetään Kotkassa. Soini ei vieraile tänään puolueen tapahtumissa, sillä PS:ssä  on päätetty, että poliittisista puheista pitävät muut kuin Soini huolen.

– En sotke politiikkaa ja uskontoa keskenään. Tämä on on ihan tietoinen päätös. Meillä on nyt ihan toiset vappupuhujat. Olen muutaman referaatin nähnyt ja hyvää asiaa sieltä tulee.

Jeesus-marssi jatkuu Espalle

Ulkoministerin puheen jälkeen Senaatintorille kokoontunut väki jatkoi Jeesus-marssille Esplanadinpuistoa pitkin. Jeesus-marssi on kansainvälinen tapahtuma, joka järjestetään Suomessa muun muassa Helsingissä ja Tampereella.

Sen organisoi Kristityt yhdessä -yhdistys, johon kuuluu jäseniä niin evankelis-luterilaisesta kirkosta kuin sen ulkopuolelta, kuten metodisteja ja helluntailaisia. Timo Soini on roomalaiskatolilainen.

Tapahtuma on osa radio Deissä lähetettävää Rukous Suomen Puolesta -ohjelmaa. Ohjelmassa rukoillaan Suomen puolesta ja kerätään rahaa järjestölle.

KORJ. 2.5. klo 9.30 Yhdistykseen kuuluvien uskontokuntia täsmennetty

.
.