Hyppää sisältöön

Kansallismielisten vapputapahtumassa ei kuunneltu vasemmiston viherhumppaa – kulttuurillinen monimuotoisuus herätti huolta

Olli Immonen (ps.) varoitti isänmaallisuuden korvautumisesta monikulttuurisuudella. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei osallistunut tilaisuuteen, mutta esiintyi näyttävästi Jeesus-marssilla.

Olli Immonen Kuva: Antti Haanpää / Yle

Helsingin perussuomalaiset järjestivät fennomaani J.V. Snellmanin patsaan luona kansallismielisen vapputilaisuuden. Paikallispoliitikkojen puheenvuoroissa tuomittiin opposition punaviherhumppa.

Tilaisuus pidettiin J.V.Snellmanin patsaalla. Kuva: Antti Haanpää / Yle

Paikalla oli myös valtakunnan poliitikkoja. Yksi puhujista oli monikulttuurisuutta vastustava kansanedustaja Olli Immonen.

Immonen: Yhteiskunta kulttuurillisesti liian monimuotoinen

Immonen oli puheessaan huolestunut kansallisen yhteisöllisyyden katoamisesta.

– Väestö pirstaloituu identiteetiltään. Yhteenkuuluvuuden ja yhteistyön perusta yhteiskunnassa on vaarassa murentua, totesi Immonen.

Immosen mukaan kulttuurillisesti liian monimuotoinen yhteiskunta on heikko ja kestämätön. Muun muassa hyvät käytöstavat, suvaitsevuus ja onnellisuus toimivat yhtenäiskulttuurissa, mutta eivät monikulttuurissa, arveli Immonen.

– Isänmaallisuus on pyritty korvaamaan monikulttuurisuudella, kuvasi Immonen Suomen kehitystä.

Immonen on vahvasti maahanmuuttopolitiikkaan profiloitunut poliitikko, joka on muun muassa osallistunut kansanedustajana tilaisuuteen, jossa poseerasi valokuvaajalle yhdessä kansallissosialistisen Suomen Vastarintaliikkeen aktiivien kanssa. 

Olli Immonen Kuva: Antti Haanpää / Yle

Viime kesänä Immosen kirjoitus, jossa hän kuvasi monikulturismia painajaiseksi, nostatti vastareaktiona Suomessa laajat useaan kaupunkiin levinneet monikulttuurisuutta puolustavat mielenosoitukset.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini esiintyi samaan aikaan Jeesus-marssin juhlapuhujana. Puolueen omassa tilaisuudessa oli puhujina Immosen lisäksi myös puolustusministeri Jussi Niinistö ja kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtajasta  Sampo Terho.

Tilaisuus päättyi Maamme-lauluun.