Video: Vappumarssi yltyi mellakaksi Pariisissa

Poliisin arvion mukaan 17 000 ihmistä osoitti sunnuntaina mieltään Ranskan hallituksen uutta työaikalakia vastaan.

Ulkomaat
Uutisvideot: Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Pariisissa
Uutisvideot: Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Pariisissa

Vapun mielenosoitukset kärjistyivät Pariisissa poliisin ja hallituksen tulevaa työaikalakia vastustavien mielenosoittajien välillä.

Poliisi sanoo ottaneensa yhteen noin 300 nuoren mielenosoittajan kanssa. Taltuttaakseen huppupäiset nuoret, poliisi käytti kyynelkaasua.

– Koko maailma vihaa poliisia, mielenosoittajat huusivat kulkiessaan Bastillen aukiolta muutaman kilometrin päähän Place de Nationille.

Kaikkiaan hallituksen uutta työaikalakia vastaan marssi poliisin mukaan sunnuntaina Pariisissa 17 000 ihmistä. Työväenpuolue CGT sanoo Pariisissa marssineiden joukon olleen selvästi suurempi. Sen arvion mukaan yksin Pariisissa mielenosoittajia oli 70 000.

Poliisi puolestaan arvioi, että ympäri Ranskaa työaikalakia vastusti marssien noin 80 000 ihmisen joukko.

Vappu ei ollut ensimmäinen kerta, kun ranskalaiset nousivat barrikadeille vastustaakseen uutta lakia. Viimeksi torstaina niin Pariisissa kuin muun muassa Lyonissa ja Toulousessakin osoitettiin mieltä työlainsäädäntöön suunniteltujen muutoksien vuoksi.

Torstain mielenosoitukset myös keräsivät kaduille selvästi enemmän ihmisiä. Arvion mukaan ainakin 170 000 ihmistä osoitti mieltään ja 124 mielenosoittajaa pidätettiin.

Lähteet: Reuters