Varastettuja pyöriä ja takavarikoituja viinaksia

Etenkin rattijuopot sekä pahoinpitelyt työllistivät vappuna hämäläisiä poliisipartioita. Lisäksi anastetuista polkupyöristä tuli poliisille runsaasti ilmoituksia.

liikennejuopumus

Poliisilla riitti töitä vappuviikonloppuna myös Hämeessä. Jo vappuaattona poliisi takavarikoi alkoholia ja tupakkaa alaikäisiltä muun muassa Hämeenlinnassa. Rattijuoppoja oli liikenteessä niin Janakkalassa, Riihimäellä kuin Ypäjälläkin.

Ypäjällä rattijuoppo ojaan

Vappuaattoiltana poliisi sai ilmoituksen Ypäjältä, missä auto oli ajettu ojaan. Autosta oli ilmoituksen mukaan poistunut kaksi miestä. Poliisi löysi miehet läheisestä talosta, ja kävi ilmi, että autoa oli ajanut sen rekisteriin merkitty omistaja eli kolmekymppinen mies Loimaalta.

Kiinniotettu mies käytettiin verikokeessa, ja lopputulos oli se, että ojaanajoa tutkitaan törkeänä rattijuopuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kovaäänisellä autolla karkuun

Janakkalan Leppäkoskella vappuaamuna ajanut poliisipartio kiinnitti huomiota tavallistakin äänekkäämpään autoon. Aluksi kuski pysäytti autonsa jonkin matkan päähän poliisiautosta, mutta käänsikin auton ympäri ja lähti ajamaan valot sammutettuina läheiselle pellolle.

Poliispartio lähti seuraamaan autoa, jonka kuljettaja selvästikin yritti ajaa karkuun. Partio kadotti jossain vaiheessa näköyhteyden takaa-ajettavaansa, mutta toinen poliisipartio löysi etsityn auton hylättynä - auton moottori oli jätetty käyntiin ja ovet olivat levällään auki.

Karkulaisia etsimään tarvittiin poliisikoira, joka löysikin autossa olleet miehet. Autossa oli kaikkiaan kolme miestä ja heistä kuljettajaksi paljastui kolmekymppinen janakkalalaismies. Hän oli silminnähden humalassa ja puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen lukemat. Kuski käytettiin klassiseen tapaan verikokeessa ja otettiin kiinni Miekkalinnaan.

Mies riehui teräaseen kanssa

Sunnuntaina aamuvarhaisella tehtiin Hämeenlinnan keskustan tuntumasta ilmoitus teräaseen kanssa riehuvasta miehestä. Kun poliispartio saapui paikalle, oli mies jo luopunut teräaseestaan. Hän oli kuitenkin ehtinyt lyödä sillä kahta pihalla ollutta miestä.

Riehuja pääsi rauhoittumaan poliisin pahnoille, ja asiasta tehtiin pahoinpitelyilmoitus. Syy riehumiseen löytyy yön ja illan tapahtumista, jossa miehen väitettiin rikkoneen lasin keskustassa, kertoo Hämeen poliisi, joka tutkii tapahtumien kulkua.

Lähteet: Hämeen poliisilaitos