1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuorofestarit haluaa tarjota elämyksiä Vaasassa – Yle striimaa avajaiset suorana

Musiikki muodostaa kuulijalleen parhaimmillaan sellaisen muistijäljen, joka vaikuttaa pitkään. Tätä kokemusta tavoitellaan Vaasan kuorofestivaaleilla, kun kuorot jalkautuvat jälleen eri puolille kaupunkia. Yle lähettää kuorojuhlan avajaiskonsertin suorana netissä.

kulttuuri
Vaasan Kuorofestivaali keräsi yleisöä Rewell Centeriin
Vaasan Kuorofestivaali keräsi yleisöä Rewell CenteriinYle / Jarkko Heikkinen

Vaasan Kuorofestivaalien avajaiskonsertti lauletaan keskiviikkoiltana kello 19. Tänä vuonna konsertin parissa voi tunnelmoida missä tahansa, sillä Yle lähettää sen suorana lähetyksenä netissä.

Perinteiseen tapaan Kuorofestivaalit näkyvät ja kuuluvat Vaasassa lympäri kaupungin. Konserteista 90 prosenttia on ilmaisia, ja konserttipaikoiksi kelpaavat niin kauppakeskus kuin, kuorojen niin halutessa, kadunkulmatkin. Jalkauttamalla kuorot ja musiikki, halutaan tarjota kuulijoille elämyksiä – muistijälkiä.

– Toivomme, että festivaalista jää kävijöille ja kuulijoille sellainen kokemus, jonka muistaa pitkään. Vaikka ei tietäisi mitään klassisesta musiikista, se voi olla yllättävä kokemus kuitenkin. Ehkä vähän kuin kevätjuhla, jossa suvivirrestä voi tulla kylmiä väreitä, sanoo festivaalinen tuottaja Ilkka Nyqvist.

Loppuviikko keskiviikosta sunnuntaihin on Vaasassa kuorojen juhlaa. Kuorolaisia kotimaasta ja eri puolilta maailmaa saapuu kahdeksassakymmenessä kuorossa noin kaksi tuhatta. Mukana on maailman huippukuorojakin.

– Ohjelma on äärimmäisen laadukas. Pääesiintyjäksi on tulossa Viron Filharmoninen kamarikuoro ja suomalaista huippua edustaa muun muaassa mieskuorojemme ylpeys Ylioppilaskunnan laulajat, sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Eero Paalanen.

Paalanen toteaa ohjelmistosta löytyvän tänä vuonna mieskuoromusiikkia, kamarikuoroja, modernia lauluyhtyemusiikkia, barbershoppia.

– Ja sitten ovat vapaaehtoiskuorot, jotka kivasti täydentävät tätä tarjontaa.

Lue seuraavaksi