Hyppää sisältöön

Konkurssiin ajautunut Kit-Sell on myyty Kiteellä

Hiljattain perustettu BioCone Oy jatkaa kiteeläisen Kit-Sellin liiketoimintaa. BioCone on ostanut Kiteen Tolosenmäen valtaisan teollisuushallin, sekä Kit-Sellin kone- ja laitekannan. Henkilöstön rekrytointi alkaa heti, ja koneet pyörivät parin viikon päästä.

Kit-Sellin konkurssipesän koko omaisuus on myyty BioCone Oy:lle. Kuva: Ari Haimakainen / Yle

BioCone Oy ja Kit-Sell Oy:n konkurssipesä ovat tehneet suuret kaupat. BioCone Oy on ostanut Kit-Sellin Tolosenmäessä sijaitsevan suuren, lähes 13 000 neliömetrin suuruisen teollisuushallin, Kit-Sellin kone- ja laitekannan, sekä immateriaalioikeudet.

Ostajan, BioCone Oy:n taustalla on ryhmä yrityksiä, jotka toimivat ympäristötekniikan, bioenergian ja vedenkäsittelyn alueilla. Tämän yksityiskohtaisemmin yritys ei vielä avaa taustojaan.

– Tässä on edetty nopeasti, vasta perjantaina yritys sai nimensä, naurahtaa toimitusjohtaja Mika Kärnä.

Kärnä itse on tuttu näky Kiteellä, hän on viimeksi toiminut huonekaluteollisuudessa Kidex Oy:n toimitusjohtajana. Kokemusta on kertynyt myös konepaja- ja sahateollisuudesta.

Uuden yrityksen toisen kivijalan muodostavat Kit-Sellin perinteiset mekaanisen punnjalostusteollisuuden tuotteet, kuten sahalinjat. Toiseen kivijalkaan kuuluvat juuri bioenergian ja ympäristötekniikan ympärille tulevat tuotteet.

– Näin saamme raskaan konepajan koko kapasiteetin paremmin hyötykäyttöön ja suhdannevaihteluita hallintaan, toteaa toimitusjohtaja Mika Kärnä.

Toimitusjohtaja Kärnä arvioi, että koneet pyörivät parin viikon kuluttua, yrityksellä on jo tilauskantaa. Henkilöstön rekrytointi aloitetaan välittömästi, ja ensivaiheessa BioCone Oy palkkaa kymmenestä viiteentoista ihmistä.

Kit-Sell Oy ajautui konkurssiin helmikuussa, ja yrityksestä irtisanottiin 48 työntekijää.