Vappusiivous on helpottunut – "Wc-pöntöt ja sohvaryhmät ovat jääneet picniciltä pois"

Vappu on vuoden isoimpia rutistuksia sekä Helsingin puistotyöntekijöille että pelastuslaitokselle. Tänä vuonna siivoustöihin on osallistunut myös runsaasti vapaaehtoisia. Pelastuslaitoksella riitti töitä, mutta ihmisten iloisesta vappumielestä oli apua tehtävien hoidossa.

Kotimaa
Kaivopuisto 2.5.2016.
Kaivopuisto 2.5.2016.Yle / Vesa Marttinen

Hieno vappusää sai ihmisjoukot lähtemään picniceille Helsingin puistoihin. Kaupunki vei juhlijoille roskiksia, joiden yhteenlaskettu tilavuus on kuusi tuhatta litraa. Siitä huolimatta siivoojille jäi paljon työtä, ja loppusiivous jatkuu vielä tänään maanantaina.

Yle Helsingin Facebook-sivulla julkaistulla videolla (siirryt toiseen palveluun) näkyy, miltä puistossa näytti eilen ja tänä aamuna.

Esplanadin-, Kaisaniemen- ja Kaivopuistossa on viikonlopun aikana puurtanut sadan hengen ryhmä, joista enemmistö on vapaaehtoisia. Mukana on ollut esimerkiksi islamilaisen yhdistyksen ryhmä.

Vappusiivouksessa työllistettiin myös nurmijärveläisiä turvapaikanhakijoita, jotka välitti start up -yritys weTask!t.

Staran vastaavan piiripuutarhurin mukaan vappusiivous on helpottunut sen jälkeen, kun liikennöintiä Kaivopuistoon rajoitettiin.

– Wc-pöntöt ja sohvaryhmät ovat jääneet picniciltä pois.

Myös suurin osa pelastuslaitoksen tehtävistä suuntautui Kaivopuiston alueelle, jossa oli pieniä palonalkuja, kuten käryäviä roskiksia.

Ensihoitoa työllistivät juhlijoiden myrkytykset ja kaatumiset. Ensihoidon ja pelastuslaitoksen mukaan runsaassa väkijoukossa työskentelyä helpotti se, että ihmiset olivat hyvällä mielellä.

Kaivopuisto 2.5.2016.
Kaivopuisto 2.5.2016.Yle / Vesa Marttinen
Kaivopuisto 1.5.2016.
Kaivopuisto 1.5.2016.Yle / Vesa Marttinen