1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sápmi

Venäläismedia: Tulipalo riehui Laatokan Valamon luostarissa

Tulipalo on vaurioittanut pahasti Laatokan Valamon luostarin hotellirakennusta Venäjällä. Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut sunnuntaisessa palossa.

Sápmi
Kuva Valamon palosta Facebook-sivulla.
Facebook / Yle

Tulipalo on riehunut Vanhan Valamon luostarissa Venäjällä sunnuntaina. Russia Today (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että tulipalo syttyi sunnuntaiaamuna luostarin hotellirakennuksessa.

– Rakennus on alunperinkin tehty hotelliksi. Joidenkin tietojen mukaan rakennus oli vuonna 1910 Euroopan suurin hotelli. 1800-luvulla rakennetussa kivitalossa asuu edelleenkin niin sanotusti siviilejä, eli muita kuin luostarin väkeä. Tietojen mukaan palo syttyi juuri tällaisessa osassa rakennusta, kertoo rovasti Rauno Pietarinen.

Sosiaaliseen mediaan julkaistuista kuvista (siirryt toiseen palveluun) näkyy, kuinka savu puskee ulos laajalta alueelta rakennuksesta ja hotellin katto on osittain sortunut. Tulipaloa sammutettiin muun muassa helikopterin avulla.

Palon tieltä evakuoitiin 70 ihmistä, mutta tiettävästi henkilövahingoilta vältyttiin.

Rakennuksessa asuneet ihmiset on majoitettu nyt hotelliin Sortavalaan tai luostarin toiseen hotelliin. On mahdollista, että matkailijamäärä hieman pienenee, kun majoituspaikkoja on vähemmän.

Ortodoksisessa luostarissa aloitettiin pääsiäisen vietto sunnuntaina juliaanisen kalenterin mukaisesti. Laatokan saarella sijaitseva luostari on suosittu matkailukohde.

Sunnuntaina tulipalot ovat tehneet tuhoa myös muualla ortodoksisissa rakennuksissa.

– Ortodoksisessa kirkollisessa miljöössä tapahtuneita tulipaloja ollut myös Yhdysvalloissa (siirryt toiseen palveluun) ja Australiassa (siirryt toiseen palveluun) tänä pääsiäisenä, harmittelee Pietarinen.

Lue seuraavaksi