Asuntojen hinnat jatkavat eriytymistään – katso, missä Helsingin kalleimmat ja halvimmat asunnot ovat

Vanhojen osakeasuntojen hinnat jatkoivat nousuaan alkuvuonna. Voimakkainta nousu on jo entuudestaan kalliilla alueilla.

Kotimaa
Kivitalo Helsingin keskustassa ja sen pyöreä kulmaus sinistä taivasta vasten.
Yle

Vanhojen kerros- ja rivitalojen hinnat nousivat keskimäärin 2,5 prosenttia tammi-maaliskuussa 2016 verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna.

Tiedot käyvät ilmi Helsingin kaupungin tietokeskuksen julkaisusta. (siirryt toiseen palveluun)

Eniten hinnat ovat nousseet niillä alueilla, jotka ovat kalliimmasta päästä jo entuudestaan.

Kampissa, Etu-Töölössä, Punavuoressa, Kaartinkaupungissa, Ullanlinnassa, Kaivopuistossa, Eirassa, Katajanokalla, Kruununhaassa ja Ruoholahdessa nousua on ollut peräti 3,5 prosenttia.

Tietokeskuksen tutkija Netta Mäki ei ole yllättynyt kehityksestä.

– Huonosta taloustilanteesta huolimatta meillä on edelleen hyväpalkkaisia ihmisiä, jotka ovat valmiita maksamaan siitä, että saavat asua tietyillä alueilla. Hintojen kehitykseen vaikuttaa myös se, että kalleimmilla alueilla saatavilla olevien asuntojen määrä on hyvin rajallinen.

Hintavimmilla alueilla tehtiin reilut 1900 asuntokauppaa vuonna 2015, kun koko Helsingissä kauppoja tehtiin lähes 11 000.

Kalleimmilla alueilla vanhan kerrostalo-osakkeen neliöhinta oli keskimäärin 6 333 euroa alkuvuonna 2016. Halvimmilla alueilla asunnon keskimääräinen neliöhinta oli 3 600 euroa edullisempi.

Helsingin tietokeskus käyttää Tilastokeskuksen tekemää kalleusalueluokitusta, jonka neljänteen luokkaan kuuluvat monet alueet koillisessa ja itäisessä Helsingissä.

Koko nelosalueella asuntojen keskimääräinen neliöhinta alkuvuonna 2016 oli 2 713 euroa, mutta hinnoissa on vaihtelua myös alueen sisällä. Näillä alueilla hinnat ovat nousseet noin 1,5 prosenttia.

Täältä (siirryt toiseen palveluun)voit tutustua asuntojen neliöhintoihin niiden postinumerojen perusteella.

Juttua muokattu klo 16.56: Kalleusalueluokitus kertoo Helsingin neljän alueen keskimääräiset neliöhinnat, mutta hinnat voivat vaihdella paljon myös alueiden sisällä.