Hovioikeus ratkaisi: Tuijalla ei muita osa-aikaisia parempaa oikeutta lisätöihin

Turun hovioikeus ratkaisi työntekijöiden ja K-Citymarketin välisen kiistan työnantajan eduksi. Hovioikeuden mukaan pitkäaikaiset osa-aikatyöntekijät eivät pystyneet näyttämään, että heillä olisi ollut parempi oikeus lisätöihin kuin muilla työntekijöillä.

Kotimaa
myyjä, Tuija Hanhisalo
Jan Hynnä / Yle

Pari vuotta sitten alkanut kiista osa-aikaisten työntekijöiden oikeudesta lisätyötunteihin on saanut ratkaisunsa Turun hovioikeudessa. Hovioikeus päätyi pitämään voimassa Pirkanmaan käräjäoikeuden viime vuoden toukokuussa antaman tuomion, jonka mukaan työnantajalla oli oikeus palkata uusia työntekijöitä. Käräjäoikeus oli pitänyt riidattomana myös sitä, että molemmat työntekijät olivat saaneet lisätunteja.

Hovioikeuden mukaan työntekijät olivat näyttäneet, että K-Citymarket oli palkannut uusia työntekijöitä sinä aikana, kun he olivat toimineet osa-aikaisina kassamyyjinä. K-Citymarket puolestaan oli osoittanut, että kaikki lisätyö oli jaettu osa-aikaisille työntekijöille. Se taas, kenelle työ oli annettu, kuului työnantajan direktio-oikeuteen.

Kiistalla ennakkotapauksen luonne

Näin oikeus katsoi, että kantajat eivät pystyneet näyttämään, että heillä olisi ollut parempi oikeus lisätöihin kuin muilla osa-aikaisilla työntekijöillä.

Hovioikeus velvoitti kantajat korvaamaan K-Citymarketin oikeudenkäyntikulut, mutta korvausta kohtuullistettiin vaadittua alhaisemmaksi.

Tampereen Lielahden K-Citymarketissa työskentelevä Tuija Hanhisalo haastoi K-Citymarketin oikeuteen osa-aikaisten sopimusten takia pari vuotta sitten yhdessä toisen osa-aikaisen kassatyöntekijän kanssa.

Työntekijöiden mukaan kaupan olisi pitänyt tarjota heille kokoaikatyötä sen sijaan, että se palkkasi kassalle uusia työntekijöitä. Kassatyöntekijä Tuija Hanhisalon mukaan työnantaja on lisännyt hänen viikkotyötuntejaan yhdellä eli 31:stä 32:en.

Hanhisalo on työskennellyt Lielahdessa osa-aikaisena vuodesta 1988.