1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Antti tanssittaa ja Nella soittaa hanuria – nuoret keksivät itselleen ihannekesätyöt

Kokkolan kaupunki höristeli korviaan nuorten suhteen ja julisti auki nuorille suunnatun "unelmien kesätyökilpailun". Kaikkiaan 14 ehdokkaan joukosta 6 unelmatyötä pääsi toteutukseen. Upeita ideoita pääsi toteutukseen ja vielä hyviä ideoita jäi toteuttamatta. Ainakin tänä kesänä.

Kotimaan uutiset
Terapiahanuristi ja kaupungintanssittaja improvisoivat ulkoilmassa.
Juha Kemppainen / Yle

Kokkolalainen 17-vuotias Nella Parpala haaveili kaupungin kesätyöstä. Keskustelu soitonopettajan ja vanhempien kanssa antoi tarvittavaa lisärohkeutta osallistua ideakilpailuun.

Nella päätyi ajatukseen työskennellä terapiahanuristina. Ajatus todettiin hyväksi ja toteuttamiskelpoiseksi.

– Kiertelen palvelutaloissa, vanhainkodeissa ja päiväkodeissa soittamassa haitaria. Musiikilla on mielestäni terapoiva vaikutus ihan vauvasta vaariin ja se antaa jokaiselle jotakin, Nella pohdiskelee.

Tältä kesältä haen esiintymiskokemusta ja paljon soittelua.

Nella Parpala

Jokaisessa esiintymispaikassa musiikkitarjonta muuntuu yleisön tarpeen mukaisesti. Vanhemmalle väelle on luvassa tanssimusiikkia ja lapsille leikitystä ja lastenlauluja.

Nuoresta iästä huolimatta Parpala on jo kokenut muusikko. Haitaria hän on soittanut seitsemän vuotta. Tällä hetkellä ja hän opiskelee Keski-Pohjanmaan konservatoriossa ensimmäistä vuotta.

– Eihän sitä voi tietää vaikka jonakin päivänä ammattina olisi soitonopettaja. Kaikki suunnitelmat ovat kuitenkin vielä ihan auki. Tältä kesältä haen esiintymiskokemusta ja paljon soittelua.

Kaupungin tanssittaja haluaa tuoda iloa

– Näin ilmoituksen kesätyökilpailusta ja ajattelin, että miksipä ei?? Äidin kanssa funtsittiin, että mitä se voisi olla. Nyt olen hakenut ammattikorkeakouluun tanssinopettajaksi, niin tämä kaupungin tanssittajan työ tukisi sitäkin, summaa tuleva kaupungin tanssittaja Antti Aho.

18-kesäinen nuorukainen on tanssinut pitkään ja saavuttanut urallaan jo nyt menestystä.

– Pian kymmenen vuotta olen tanssinut ja saanut olla hyvien valmentajien opetettavana. Nyt ovat alkaneet sijoituksetkin rankinglistoilla nousta.

Ajattelin, että tuon iloa ja saisin kaikki kaupunkilaiset tanssimaan, erityisesti pojat ja miehet.

Antti Aho

Kaupungin tanssittaja tullee työskentelemään niin vanhainkodeissa, päiväkodeissa kuin vaikka torilla. Ahon tavoitteena on levittää iloa ja kaataa ajatusten raja-aitoja.

– Ajattelin, että tuon iloa ja saisin kaikki kaupunkilaiset tanssimaan, erityisesti pojat ja miehet. Haluaisin myös kaataa raja-aitoja siltä, että tanssiminen olisi jotenkin noloa. Itse en tiedä miehekkäämpää lajia kuin tanssi. Saat olla lattialla kauniin naisen kanssa ja kertoa tunteista.

Tänä vuonna ylioppilaaksi valmistuva nuorukainen toivoo jatkavansa Oulussa opiskelujaan tanssinopettajaksi asti.

Lue seuraavaksi