Alexander Stubb kampanja-avauksessaan: Teemme Suomen historian kokoomuslaisinta politiikkaa

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) käynnisti tänään puheenjohtajakampanjansa Espoossa. Stubb puolusti kokoomuksen saavutuksia hallituksessa.

politiikka
Alexander Stubb avasi puheenjohtajakampanjansa 2. toukokuuta.
Alexander Stubb avasi puheenjohtajakampanjansa Espoossa 2. toukokuuta.Petteri Paalasmaa / AOP

Suomessa tehdään tällä hetkellä maan historian kokoomuslaisinta politiikkaa, julisti valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) tänään Espoossa. Stubb avasi espoolaisessa ravintolassa kampanjansa kokoomuksen puheenjohtajakilpailussa.

– Loppupeleissä tässä on kyse siitä, että onko Suomi ja kokoomus kahden viime vuoden aikana onnistunut. Väittäisin, että ensimmäisen vuoden aikana ei, mutta toisen vuoden aikana olemme ottaneet askeleen oikeaan suuntaan, Stubb sanoi.

Stubb sanoi haastattelussa, että kukaan ei uskonut kokoomuksen pärjäävän vaaleissa.

– Kukaan ei uskonut, että kokoomus pääsee hallitukseen, mutta pääsimme. Kukaan ei uskonut, että hallitusohjelma on kokoomuslainen, mutta kyllä se on. Kukaan ei uskonut, että saisimme hyvät salkut. Millään tällä ei ole merkitystä, jos emme saa Suomessa käännettä aikaiseksi. Uskon, että olemme tekemässä sen käänteen, Stubb luetteli.

Stubb määritteli johtamansa kokoomuksen moderniksi, maltilliseksi keskustaoikeistolaiseksi puolueeksi. Hän ei usko, että kokoomuksessa kukaan kritisoisi hallitusohjelmaa.

– En usko, että kukaan kritisoi sitä suurta linjaa, jota viemme eteenpäin vaikkapa valtion talouden tasapainottamisessa, työllisyydessä tai sotessa.

Omaa tulevaisuuttaan Stubb ei sanonut pohtineensa.

– Kun lähden kisaan, annan kaikkeni aamusta iltaan. Omaa tulevaisuuttani en tässä pohdi. Pohdin kokoomuksen ja Suomen tulevaisuutta.

Mahdollinen tappio toisi muutoksia ministeriryhmään

Jos kokoomuksen puoluekokous päättää kesäkuussa vaihtaa puoluejohtajaa, lupasi Stubb täyden tukensa uudelle puheenjohtajalle.

Sen verran Stubb pohdiskeli tulevaisuutta, että jos puheenjohtaja vaihtuu, tullee kokoomuksen ministeriryhmään muutoksia. Uusi puheenjohtaja saisi siis valita oman joukkueensa.

Stubbin lisäksi kokoomuksen puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut toisen kauden kansanedustaja Elina Lepomäki. Sisäministeri Petteri Orpon odotetaan kertovan lähipäivinä, lähteekö hän haastamaan Stubbia.