Kymmeniä kadunnimiä uusiksi Kouvolassa – katso lista uusista nimistä

Pelastuslaitoksen mielestä Kouvolassa on liikaa samankaltaisia kadunnimiä. Asukkailta pyydetään palautetta nimiehdotuksista, ja päätöksiä tehdään syksyllä.

tiennimet
Hopeapajuja Ahlmannin tien varressa
YLE / Anna Huittinen

Kouvolassa ollaan muuttamassa noin 50 kadun nimet uusiin. Aloite on tullut pelastuslaitokselta, jolle liian samankaltaiset nimet ovat tuottaneet päänvaivaa. Kaupunki vaihtoi viimeksi suuren määrän katujen nimiä vuoden 2009 kuntaliitoksen aikoihin.

Kouvolasta löytyy muun muassa Pajukuja ja Pajunkuja. Ongelma aiotaan ratkaista niin, että Pajunkujasta tulee Pillinkallionkuja.

Lisäksi kahden kadunnimen kirjoitusasua muutetaan. Ahlmannintie olisi jatkossa Ahlmanintie, joka on kieliopillisesti oikein. Liljeqvistintie muutetaan Liljequistintieksi. Nimet Ahlman ja Liljequist viittaavat paikkakunnalla vaikuttaneisiin Kymiyhtiön merkkihenkilöihin.

Asukkailta pyydetään palautetta uusista nimiehdotuksista kesällä, ja päätöksiä tehdään syksyllä. Uusia nimiä on ollut pohtimassa noin kymmenen hengen ryhmä.

Lista muutettavista kadunnimistä ja ehdotukset uusista nimistä löytyy Kouvolan kaupungin verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).