Vasemmistoliiton puheenjohtajakisassa edelleen kolme ehdokasta – Myllykoski jatkaa kamppailua

Jari Myllykoski jatkaa vasemmistoliiton puheenjohtajakisassa. Viime viikolla Myllykoski sai vain vähän kannatusta Ylen kyselyssä.

politiikka
kansanedustaja Jari Myllykoski
Antti Laakso / Yle

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski ei vetäydy puolueen puheenjohtajakisasta. Myllykoski kertoo tiedotteessaan aikovansa jatkaa ainakin neuvoa-antavaan jäsenäänestykseen asti.

– Haluan viedä sen loppuun, minkä olen aloittanut. Palkansaajan äänen pitää kuulua, kun valitaan puolueen puheenjohtajaa. Haluan mitata jäsenäänestyksessä, olemmeko puolueena edelleen työväestön eli palkansaajien koti, Myllykoski sanoo tiedotteessa.

Ylen viime viikolla tekemässä kyselyssä Myllykoski hyvin vähän kannatusta puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. Puoluevaltuuston jäsenistä vain yksi kertoi kannattavansa Myllykoskea. Piirijohtajista ja kansanedustajista yksikään ei nimennyt Myllykoskea suosikikseen. Kyselyn jälkeen hän sanoi pohtivansa jatkoa puheenjohtajakisassa.

– Kannastani neuvoa-antavaan jäsenäänestykseen pidän kiinni. Jos joku toinen saa äänistä yli puolet, niin vetäydyn kisasta. Vaikka puheenjohtajavalinnan tekevät puoluekokoukseen valitut 300 edustajaa, niin kunnioitan jäsenten tahdonilmaisua. Jos tulos ei ole tuollainen, niin sitten mennään loppuun asti.

Vasemmistoliitto valitsee kesäkuussa puolueelle uuden puheenjohtajan. Myllykosken lisäksi Paavo Arhinmäen seuraajaksi ovat ehdolla Li Andersson ja Aino-Kaisa Pekonen.