Sankarihautoja töhrittiin Tampereella

Vapun aikana muistomerkkeihin oli punaisella sprayllä maalattu mm. sirppi ja vasara sekä "riistäjä" ja "lahtari" -kirjoitelmia. Maanantaiaamuna paljastuneet sotkut saatiin siivottua iltapäivään mennessä.

Kotimaa
Töhrijöiden jäljet saatiin puhdistettua Kalevankankaan hautausmaalla
Töhrijöiden jäljet saatiin onneksi puhdistettua Kalevankankaan hautausmaalla nopeasti. Aamulla tässäkin rivissä oli vielä suuria sotkuja.Jukka Töyli / Yle

Töhrijät ovat sotkeneet useita muistomerkkejä Tampereen Kalevankankaan hautausmaalla. Punaisella spraylla tuhrittuja tekstejä ja kuvia oli muun muassa sankarihaudoilla ja muistomerkeillä.

Tampereen seurakuntien hautaustoimen päällikön Jyrki Lehtosen mukaan töhryjä lähdettiin puhdistamaan heti, kun ne havaittiin aamulla.

– Töhryt on nyt dokumentoitu ja rikosilmoitus tehdään poliisille vielä tämän päivän aikana.

Jyrki Lehtosen mukaan tekijöillä ilmeisesti on ollut poliittisia tarkoitusperiä.

– Hyvin vahvasti viittaa siihen. Siellä oli sirppiä ja vasaraa ja lahtaria ja riistoa ynnä muuta.

Kalevankankaan sankarihaudat
Kalevankankaan sankarihaudatJukka Töyli / Yle

Tapaus on Lehtosen mielestä hyvin harvinainen. Tampereella haudat ovat saaneet olla koko lailla rauhassa.

– Ei ole tämäntyyppistä ongelmaa ollut sinä aikana, kun olen ollut tässä työssä.

Ilkivallan tekoaika ei ole vielä selvillä eikä töhrijöistä ole vihjettä, sanoo Lehtonen. Suttailu ei ole tapahtunut säännöllisten vartiokierrosten kierrosten aikana.

– Meillä on vartioliike ja valvontakamerat. Poliisi pääsee katsomaan tallenteita, kun rikosilmoitus on tehty. Uskon, että joku kamera on tallentanut ainakin jonkinlaista liikettä. Mutta ovatko he sitten käyneet yöllä ja kuinka he ovat suojautuneet ja minkälaiset hupparit heillä esimerkiksi on ollut.

Ilkivallasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti. (siirryt toiseen palveluun)