Tampere osakkaaksi areenayhtiöön – kaupunginhallitus hyväksyi Kannen ja areenan toteutussopimuksen

Tampereen kaupunginhallitus on omalta osaltaan hyväksynyt Kannen ja areenan toteutussopimuksen ja SRV:n yritysryhmittymän hankkeen toteuttajaksi. Asiasta päättää kaupunginvaltuusto parin viikon kuluttua.

Tapahtumahallit ja -areenat
Tampere keskusareena havainnekuva
SRV / Studio Liedeskind

Maanantaina kaupunginhallituksen hyväksymässä toteuttamissopimuksessa määritellään, että Tampereen kaupunki sijoittaa monitoimiareenan omistavaan yhtiöön enintään 26 miljoonaa euroa. Vähemmistöosakkaana Tampereen kaupunki saa tasavertaiset tuotot sijoitukselle. Kaupungin on mahdollista myös luopua omistuksestaan.

Uudessa mallissa kaupunki ei sitoudu ostamaan palveluja monitoimiareenalta tietyllä summalla, kuten aiemmissa päätöksissä kaavailtiin.

Vuokraa 420 000 euroa vuodessa

Kansi tulee osaksi kaupunkirakennetta ja kaupungin omistukseen. Sopimuksen mukaan Tampereen kaupunki ei kompensoi areenan tontin vuokraa tai kiinteistöveroja, vaan saa nämä tulot normaalin käytännön mukaisesti.

Tampereen kaupunki maksaa kannen rakentamisesta 22,7 miljoonaa euroa. Se perii monitoimiareenalta tonteista ja areenan kannesta vuokraa 420 000 euroa vuodessa.

Toteutussopimukseen liittyy myös tontinvaraussopimus, jonka mukaan SRV:n yritysryhmittymällä on mahdollisuus ostaa käypään hintaan tontteja uuden Ranta-Tampellan alueelta Näsijärven rannassa.

Hakametsälle uutta käyttöä

Monitoimiareenan valmistumisen myötä voidaan ryhtyä suunnittelemaan Hakametsän jäähallin tulevaisuutta. Hakametsä vapautuu muille lajeille, kun pääsarjatason jääurheilu siirtyy monitoimiareenaan,

Kaupungin mukaan Hakametsän tulevaisuudesta on jo käyty keskusteluja urheilu- ja koulutusalan organisaatioiden sekä yksityisten toimijoiden kanssa. Hakametsän alueella nähdään suuria mahdollisuuksia monipuoliseksi liikunnan ja urheilun kampusalueeksi.