Torniossa selvitetään, miten järjestelykeskus on koettu

Toukokuun lopulla järjestettävässä turvallisuuskahvilassa on mahdollisuus kuulla ja tentata eri alojen asiantuntijoita. Asukkaat voivat kertoa muun muassa, miten he kokivat järjestelykeskuksen perustamisen Tornioon.

Tornio
Järjestelykeskus Torniossa.
Anna Leppävuori / Yle

Torniossa selvitetään, miten asukkaat kokivat järjestelykeskuksen perustamisen kaupunkiin.

Toukokuun 25. päivä järjestettävässä turvallisuuskahvilassa on mahdollisuus kertoa kokemuksistaan ja muun muassa vaikuttiko järjestelykeskuksen perustaminen turvallisuuden tunteeseen tai miten viranomaiset onnustuivat toimissaan.

Puntaroida voi myös sitä, miten tiedottaminen onnistui viranomaisilta tai kuinka elämään vaikutti viranomaisten näkyminen arkipäivässä normaalista poikkeavalla tavalla.

Kahvipöytäkeskusteluihin pääsee 30 ilmoittautujaa

Turvallisuuskahvilassa on mahdollisuus kuulla ja tentata eri alojen asiantuntijoita.

Alustajina turvallisuuskahvilassa toimivat Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Elina Katajamäki, Maahanmuuttovirastosta kehitysjohtaja Kimmo Lehto, Jääkäriprikaatissa toimiva majuri Mika Metsi sekä Suomen Punaisen Ristin edustajana Tornion järjestelykeskuksen johtajana toiminut Tom Tallberg.

Maahanmuuttovirastosta kerrotaan, että keskustelut on tarkoitus käydä kahvipöytien äärellä pienryhmissä, joita vetää koulutettu ryhmänvetäjä.

Turvallisuuskahvilan keskustelu on suunnattu kaikille yli 16-vuotiaille torniolaisille. Ilmoittautuneista valitaan mukaan 30 osallistujaa, jotka muodostavat mahdollisimman monipuolisen joukon.

Turvallisuuskahvilan järjestävät Maahanmuuttovirasto, Maanpuolustuskorkeakoulu sekä Vaasan ja Tampereen yliopistot.