1. yle.fi
  2. Uutiset

"Sanoilla on valtava voima" – Media-ala ottaa kantaa vastuullisen sananvapauden puolesta

Yhteisessä ilmoituksessa on mukana kaksikymmentä media-alan toimijaa. Sanomalehdet julkaisevat sen tänään tiistaina.

sananvapaus
Grafiikka
Yle Uutisgrafiikka

Vihapuhetta, mustamaalausta, uhkailua ja henkistä väkivaltaa on virheellistä perustella sananvapaudella, muistuttavat media-alan toimijat Sanomalehtien Liiton tiedotteessa.

Sanomalehdet julkaisevat tänään tiistaina eli kansainvälisenä sananvapauden päivänä ilmoituksen, jossa otetaan kantaa vastuullisen sananvapauden puolesta. Sen on tuottanut Sanomalehtien Liitto ja allekirjoittanut kaksikymmentä media-alan toimijaa, Sanomalehtien Liiton lisäksi muun muassa Viestinnän Keskusliitto, Aikakauslehtien liitto, MTV ja Yle.

– Yhteisesiintyminen nähtiin tärkeäksi, koska olemme laajalla rintamalla huolissamme sananvapauteen kohdistuvista uhkista. Suomi on lehdistönvapauden ykkösmaa, mutta asema ei pysy itsestään, Sanomalehtien Liiton liittojohtaja Jukka Holmberg sanoo tiedotteessa.

– Sanoilla on valtava voima. Niillä voi saada aikaan mitä vain. Käytetään niitä viisaasti, jatkaa Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho.

Suomi oli huhtikuussa ykkössijalla kansainvälisen Toimittajat ilman rajoja -järjestön julkaisemassa sananvapausindeksissä. Kyseessä oli seitsemäs kerta peräkkäin.

Tänään ja huomenna keskiviikkona Suomi isännöi Unescon Maailman lehdistönvapauden päivää. Tapahtumaan odotetaan yli tuhatta osanottajaa yli sadasta maasta, ulkoministeriö kertoo (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi