1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Yleisurheilun Suomi-Ruotsi -maaottelu syksyllä Tampereella

Tampereen Ratinan stadion valmistautuu ottamaan vastaan Suomen ja Ruotsin parhaat yleisurheilijat syyskuun alussa. Perinteikäs maaottelu järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa muualla kuin Helsingissä.

urheilu
ruotsi-ottelu_logo_tekstilla
Suomen Urheiluliitto

Tampereen stadionille Ratinaan mahtuu kaikkiaan 16 800 katsojaa. Loppuunmyyty katsomo onkin tavoitteena, kun perinteinen Suomi-Ruotsi -maaottelu järjestetään ensimmäistä kertaa Helsingin ulkopuolella.

Olympiastadionin vuosina perusparannushanke tarjosi mahdollisuuden viedä maaottelu ensi kertaa maakuntaan. Nyt Ruotsi-ottelu järjestetään 3.-4. syyskuuta Tampereella. Pyrinnön mukaan se on myös ensimmäinen kerta, kun Tampereen Pyrinnön yleisurheilijat voivat taistella maaottelumenestyksestä Ratinan stadionilla.

Suomi–Ruotsi-maaotteluun on aikaa nyt neljä kuukautta. Järjestävän seuran mukaan maaottelun järjestelyt edistyvät mallikkaasti, Ratina on melkein valmis ja odotukset ovat korkealla. Jo tässä vaiheessa Ratinan katettu pääkatsomo alkaa täyttyä.

Tuuletuksia ja kylmää hikeä

Kisojen pääsihteerin, Pyrinnön urheilutoimen johtajan Elisa Hakasen ensireaktio Ruotsi -ottelun järjestämiseen oli aikanaan ristiriitainen.

– Kyllä siellä pienet juhlalliset tuuletukset raikasivat, kun kuultiin, että Suomen Urheiluliiton hallitus on nimennyt Tampereen 2016 Ruotsi -ottelun järjestäjäksi. Sitten tuli pieni pakokauhu ja kylmä hiki, että aivan, se tapahtuma pitää myös järjestääkin. Että juhlitaan sitten vasta syyskuussa onnistunutta tapahtumaa.

Isojen urheilutapahtumien onnistuminen vaatii melkoista joukkoa vapaaehtoisia. Elisa Hakasen mukaan vapaaehtoisten haku käynnistyy toukokuun loppupuolella.

– En osaa tässä vaiheessa sanoa, kuinka paljon seuran ulkopuolelta tullaan hakemaan vapaaehtoisia. Tämä on meille koko seuran tapahtuma ja seuran kaikki jaostot ovat vahvasti mukana järjestelyissä. Kyllä kuitenkin joihinkin tehtäviin on varmasti mahdollista tulla mukaan, vaikka ei Pyrinnössä tällä hetkellä toimisikaan.

Iso kiitos Tampereelle

Elisa Hakanen arvioi, että Suomi - Ruotsi -maaottelun myöntäminen Tampereelle on iso kunnianosoitus.

– Kyllä se on iso kiitos ja kunnianosoitus Tampereelle vahvana tapahtumakaupunkina.

Pyrinnössä koetaan kisat kiitoksena Suomen Urheiluliitolta.

– Viime vuosina Pyrintö on saanut olla mukana isoissa urheilun suurtapahtumissa. Tampereeseen kaupunkina ja Pyrintöön paikallisena seurana uskotaan ja järjestelyihin luotetaan. Joten totta kai se hyvältä tuntuu.

Lue seuraavaksi