1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

AFP: Hondurasissa pidätettiin neljä epäiltyä aktivistin murhasta

Ympäristö- ja ihmisoikeusaktivisti Berta Cáceres murhattiin maaliskuun alussa. Paikallisen median mukaan yksi epäillyistä työskentelee sähköyhtiölle, joka on kytköksissä Cáceresin vastustamaan patohankkeeseen.

Tuhannet ihmiset kokoontuivat intiaani- ja ympäristöaktivisti Berta Cáceresin hautajaisiin Hondurasin pääkaupungissa Tegucigalpassa. Kuva: STR / EPA

Hondurasissa viranomaiset ovat vanginneet neljä ihmistä epäiltynä kytköksistä ympäristöaktivisti Berta Cáceresin murhaan, kertoo uutistoimisto AFP. Kaksi naamioitunutta asemiestä ampui 45-vuotiaan Cáceresin tämän kotona La Esperanzassa maaliskuun 3. päivänä.

Berta Cáceres oli viime aikoina vastustanut sähköyhtiö DESA:n Agua Zarcan patohanketta lenca-intiaanien alueella. Ennen murhaansa Cáceres oli kertonut saaneensa uhkauksia, koska hän vastusti vesivoimapatoa.

AFP:n mukaan paikallisessa mediassa kerrotaan, että yksi epäillyistä olisi 49-vuotias sähköyhtiö DESA:n työntekijä.

Suomen kehitysrahoitusyhtiö Finnfund on rahoittanut Agua Zarcan patohanketta. Maaliskuun puolivälissä Finnfund ilmoitti (siirryt toiseen palveluun), että maksatukset on toistaiseksi keskeytetty.