AFP: Hondurasissa pidätettiin neljä epäiltyä aktivistin murhasta

Ympäristö- ja ihmisoikeusaktivisti Berta Cáceres murhattiin maaliskuun alussa. Paikallisen median mukaan yksi epäillyistä työskentelee sähköyhtiölle, joka on kytköksissä Cáceresin vastustamaan patohankkeeseen.

Ulkomaat
Joukko miehiä kantaa valkoista arkkua väentungoksessa. Vieressä on mies, jolla on kädessään Cáceresin kuva. Ympärillä on lukuisia kameramiehiä, jotka kurkottelevat ja nostelevat kameroitaan korkealle saadakseen kuvia hautajaissaatosta.
Tuhannet ihmiset kokoontuivat intiaani- ja ympäristöaktivisti Berta Cáceresin hautajaisiin Hondurasin pääkaupungissa Tegucigalpassa.STR / EPA

Hondurasissa viranomaiset ovat vanginneet neljä ihmistä epäiltynä kytköksistä ympäristöaktivisti Berta Cáceresin murhaan, kertoo uutistoimisto AFP. Kaksi naamioitunutta asemiestä ampui 45-vuotiaan Cáceresin tämän kotona La Esperanzassa maaliskuun 3. päivänä.

Berta Cáceres oli viime aikoina vastustanut sähköyhtiö DESA:n Agua Zarcan patohanketta lenca-intiaanien alueella. Ennen murhaansa Cáceres oli kertonut saaneensa uhkauksia, koska hän vastusti vesivoimapatoa.

AFP:n mukaan paikallisessa mediassa kerrotaan, että yksi epäillyistä olisi 49-vuotias sähköyhtiö DESA:n työntekijä.

Suomen kehitysrahoitusyhtiö Finnfund on rahoittanut Agua Zarcan patohanketta. Maaliskuun puolivälissä Finnfund ilmoitti (siirryt toiseen palveluun), että maksatukset on toistaiseksi keskeytetty.

Lähteet: AFP