1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Auer ei vaadi korvauksia tietojensa urkinnasta

Anneli Auer ei esitä urkintajutuissa korvausvaatimuksia. Hän ei myöskään osallistu tuleviin oikeudenkäynteihin.

Anneli Auer oikeudenkäynnissä 3. lokakuuta 2013 Kuva: Timo Korhonen / AOP

Anneli Auer ei vaadi poliiseilta korvauksia urkinta-asioissa. Asiasta kerrotaan hänen asiamiehensä, asianajaja Juha Mannerin lähettämässä tiedotteessa.

Sisä-Suomen syyttäjänvirasto tiedotti huhtikuussa, että kaikkiaan 55:tä virkamiestä vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta. Heistä suurin osa on poliiseja.

Poliisihallituksen laillisuusvalvonnassa ilmeni aiemmin, että eri puolilla Suomea poliisilaitoksilla työskennelleiden tunnuksilla oli vuonna 2011 tehty runsaasti kyselyjä tietojärjestelmään Anneli Auerin nimellä tai henkilötunnuksella.

Tiedotteen mukaan Auer on päättänyt, että ei esitä asiassa korvaus- tai muitakaan vaatimuksia eikä osallistu tuleviin oikeudenkäynteihin itse tai asiamiehensä edustamana.

Auer katsoo, että "hänen yksityisyytensä suojaan kohdistuneet loukkaukset ja poliisien virkavelvollisuuksiensa ja lain vastainen käyttäytyminen" ovat vakavia asioita mutta rahoja ja resursseja olisi tullut käyttää "asiayhteyteen kuuluneiden vakavampien tapahtumien rikostutkintaan".

Syyttäjä on kertonut, että epäillyt ovat pääsääntöisesti kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Asiakokonaisuutta tullaan käsittelemään useissa käräjäoikeuksissa ympäri maata.