1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kemi

Etsintäkuulutettu, nettihuijarit ja alaikäiset karkkivarkaat työllistivät poliisia Meri-Lapissa

Kemissä poliisilla on ollut viikon aikana selvitettävänään hyvin erilaisia rikoksia. Esimerkiksi Kemin Syväkankaalla alaikäiset tytöt kävivät karkkivarkaissa kioskilla ja Koivuharjulla etsintäkuulutettu nainen jäi kiinni poliisin valvonnan yhteydessä.

Kemi
Poliisiauto edestä.
Risto Koskinen / Yle

Maanantaina siviilipoliisipartio suoritti valvontaa Kemin Koivuharjulla ja kiinnitti huomiota epäilyttävästi käyttäytyvään porukkaan. Tarkistuksissa kävi ilmi, että yhdellä seurueen jäsenistä, 29-vuotiaalla kemiläisellä naisella, oli perässään kiinniottoetsintäkuulutus.

Lisäksi seurueessa olleen 27-vuotiaan kemiläisen miehen hallusta löytyi amfetamiinia ja marihuanaa. Molemmat toimitettiin Kemin poliisivankilaan jatkotoimenpiteitä varten.

Syväkankaan karkkivarkaat

Huhtikuun lopulla Kemin Syväkankaalla sijaitsevalla kioskilla kävi kaksi ala-asteikäistä tyttöä näpistelemässä kolmella eri kerralla karkkia. Poliisista kerrotaan, että tekijöistä on olemassa valokuvat ja heidän henkilöllisyyttä selvitetään.

Asiassa tullaan ottamaan yhteyttä vanhempiin ja sosiaalitoimeen.

Olemattomat muumimukit

Torniossa asuvaa pariskunnan epäillään jälleen kerran myyneen Tori.fi -sivustolla olemattomia tuotteita. Tällä kertaa 34-vuotias mies ja 27-vuotias nainen myivät jyväskyläläiselle naiselle olemattomia muumimukeja 240 euron arvosta.

Pariskunta oli lähettänyt maksun jälkeen ostajalle mitättömän tuikun muumimukien sijasta. Kyseinen pariskunta on tehnyt jo kymmeniä huijauksia nettimyyntipalstoilla.

Lue seuraavaksi