Hyppää sisältöön

Suomalainen ruokakirja ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain markkinoille

Suomalaiskaksikko Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion terveellisen jäätelön opas N'ice Cream julkaistaan parin viikon kuluttua Yhdysvalloissa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen ruokakirja yltää Pohjois-Amerikan suurille markkinoille.

Ylen aamu-tv: Suomalaiset jäätelöreseptit valloittavat USA:ssa
Ylen aamu-tv: Suomalaiset jäätelöreseptit valloittavat USA:ssa

Yhdysvalloissa tehdään pian suomalaisin ohjein terveellistä jäätelöä, kun toimittaja, ruokakirjailija Virpi Mikkosen ja ruokabloggari Tuulia Talvion terveellisen jäätelön opas N'ice Cream julkaistaan Yhdysvalloissa. Suomessa teos ilmestyi viime viikolla.

Naiskaksikon jäätelöistä tekevät terveellisen raaka-aineet. Jäätelöt valmistetaan hedelmistä, marjoista, siemenistä ja pähkinöistä. Ne ovat täysin gluteenittomia, maidottomia eikä makeutukseen käytetä lainkaan valkoista sokeria.

– Terveelliset jäätelöt makeutetaan hunajalla, taateleilla ja etenkin banaani ovat hyvä jäätelönmakeuttajia. Mustuneita banaaneja ei kannata heittää pois, vaan pakastaa. Ne ovat loistavia jäätelöön, naiset vinkkaavat.

Suurin osa ohjeiden jäätelöistä, sorbeteista ja pirtelöistä valmistuu ilman jäätelökonetta, pienellä vaivalla ja nopeasti. Naiset puhuvatkin pikajäätelöistä.

- Pakastetut ainekset vain sekoitetaan tehosekoittimella pehmeäksi. Näin jäätelö on valmista syötäväksi parissa minuutissa.

Kirjallisuusagentti New Yorkista löysi jäätelökirjan netistä

Mikkonen ja Talvio julkaisivat jäätelökirjansa Suomessa englanninkielisenä e-kirjana nimellä _Kind Icecream for You _viime kesäkuussa. Netistä kirjan ja sen jäätelöreseptit löysi new yorkilainen kirjallisuusagentti, naiset kertovat.

– Hän otti meihin yhteyttä ja sanoi olevansa aivan ihastunut jätskikirjaamme. Hän ehdotti, että tekisimme nettioppaastamme oikean kirjan, sillä jäätelöt ovat jenkeissä suuri trendi, kuten myös vegaanisuus ja terveellinen syöminen.

Loppujen lopuksi jäätelökirjasta oli kiinnostunut moni yhdysvaltalaiskustantamo. Mikkonen ja Talvio valitsivat omien sanojensa mukaan parhaan päältä, eli suuren Penguinin alaisuudessa toimivan Avery-kustantamon.

– Heidän mielestään meillä on raikas skandinaavinen tyyli. Pohjoismaalaisuus koetaan Yhdysvalloissa selvästi jotenkin eksoottisena ja puhtaana.

.
.