1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi ja syyttäjä tiivistävät yhteistyötä MV-lehden tutkinnassa

Poliisi on saanut useita kymmeniä rikosilmoituksia MV-lehteen liittyen. Julkaisun rikoksen uhriksi joutuneita kehotetaan tekemään asiasta rikosilmoituksen toukokuun aikana.

Kotimaan uutiset
MV -nettilehden etusivu.
Yle

Poliisi ja syyttäjä tiivistävät yhteistyötä MV-lehteä koskevien rikosepäilyjen tutkinnassa. Poliisi epäilee, että useat MV-lehden julkaisemat jutut ovat perättömiä, vääristeltyjä tai ne täyttävät tekijänoikeusrikkomuksen määritelmän.

MV-lehdestä on tähän mennessä tehty kymmeniä rikosilmoituksia. MV-lehteä epäillään muun muassa kunnianloukkauksesta, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksesta, rahapelirikoksesta ja tekijänoikeusrikoksesta. Nyt ilmoituksista kootaan yksi kokonaisuus.

Helsingin poliisilaitoksen koordinoimassa tutkinnassa poliisi arvioi syyttäjän kanssa rikoksen tunnusmerkistön täyttymistä ja rikosoikeudellisia jatkotoimenpiteitä. Tutkinta edellyttää yhteistyötä myös muiden maiden viranomaisten kanssa.

Poliisi kehottaa julkaisun rikoksen uhriksi joutuneita ihmisiä tekemään asiasta rikosilmoituksen tämän kuun aikana.

Muokattu 3.5. klo 18.45: Muutettu kolmannen kappaleen muotoilua. Muokattu kohtaa, jossa aiemmin luki poliisin arvioivan syyttäjän kanssa, mihin rikoksiin lehti on syyllistynyt ja mitä jatkotoimenpiteitä ne aiheuttavat.

Lue seuraavaksi