Lionel Messiltä pelipaidan saanut pikkupoika joutui pakenemaan Afganistanista

5-vuotias poika nousi julkisuuteen talvella, kun sosiaalisessa mediassa levisi kuvia hänestä muovipussista askarreltu Messi-paita päällään. Nyt pojan perhe on paennut Pakistaniin kotimaassaan saamiensa uhkausten vuoksi.

urheilu
Murtaza Ahmadi poseeraa Lionel Messin nimikirjoituksella varustetussa Argentiinan jalkapallomaajoukkueen paidassa.
Murtaza Ahmadi Lionel Messin nimikirjoituksella varustetussa Argentiinan jalkapallomaajoukkueen paidassa.

Messi-pelipaidallaan talvella julkisuuteen noussut 5-vuotias afganistanilaispoika on joutunut pakenemaan perheineen kotimaastaan.

Perhe pakeni Afganistanin Ghanzin maakunnasta naapurimaahan Pakistaniin, kertovat muun muassa afganistanilainen uutistoimisto Khaama Press (siirryt toiseen palveluun) ja Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

Murtaza Ahmadin isä Arif Ahmadi kertoo, että he saivat sieppausuhkauksia sen jälkeen, kun Murtazasta tuli kuuluisa.

Yksi uhkaajista oli gangsteri, joka epäili heidän saaneen argentiinalaisen jalkapallotähden Lionel Messin pelipaitojen lisäksi myös rahaa ja vaati osuutta rahoista, Ahmadi kertoo BBC:lle.

Muovipussista askarteltu Messi-paita vaihtui aitoon

Murtaza Ahmadi nousi otsikoihin tammikuussa, kun sosiaalisessa mediassa alkoi levitä kuvia, joissa hänellä oli yllään muovipussista tehty Messi-pelipaita. Kuvat julkaisi Facebookissa alun perin Murtazan isoveli.

Kuvien julkaisemisen jälkeen Messi lähetti pojalle Unicefin välityksellä kaksi nimikirjoituksin varustettua pelipaitaa sekä jalkapallon.

Poika sanoo BBC:lle, että hän rakastaa Messiä ja toivoisi tapaavansa tämän.