1. yle.fi
  2. Uutiset

Ainakin täällä kirje pitää pintansa: Joulupukki vastannut yli miljoonaan kirjeeseen

Perinteinen, oikea kirje pitää joulupukille edelleen pintansa. Joulupukin pääpostista Rovaniemeltä kerrotaan, että vanha valkoparta on vuosien saatossa vastannut yli miljoonaan kirjeeseen. Pukki ei ole ehtinyt vastata kaikille, sillä hän on saanut yli 17 miljoonaa kirjettä 1930-luvulta lähtien.

ilmiöt
Tonttu vastaa joulupukin saamiin kirjeisiin Joulupukin pääpostissa Rovaniemellä.
Tonttu vastaa joulupukin saamiin kirjeisiin Joulupukin pääpostissa Rovaniemellä.Joulupukin pääposti

Kirjeitä saapuu napapiirin joulupukille noin puoli miljoonaa joka vuosi. Kirjeprojekti onkin Joulupukin pääpostin kirjetontuille merkittävä jokakeväinen rupeama.

Tänä keväänä Joulupukin kirjeiden käsittelyssä oli apuna iloinen joukko opiskelijoita Lapin Matkailuopistosta. Joulupukin pääpostin mukaan yhteistyö matkailun opiskelijoiden kanssa on luontevaa, sillä Joulupukin kirjeenvaihto on yksi turisteja eniten kiinnostavista asioista itse partaniekan rinnalla. Posti on tukenut Suomen ja Rovaniemen brändityötä jo vuosikymmeniä lähettämällä keväisiä tervehdyksiä Joulupukilta.

– Kirjeenvaihdon myötä tietoisuus siitä, että Joulupukki todella asuu Suomen Lapissa, on tavoittanut lukemattoman määrän vastaanottajia ympäri maailman, Joulupukin pääpostin tiedotteessa kerrotaan.

Lue seuraavaksi