Suorana netissä: Vaasan Kuorofestivaalien avajaiskonsertti

Vaasan Kuorofestivaalit alkavat tänään keskiviikkona. Avajaiskonsertti lauletaan Vaasan kaupungintalolla kello 19. Yle lähettää konsertin suorana netissä ja Yle Areenassa. Lähetys on päättynyt.

Kotimaa

Vaasan Kuorofestivaalit järjestetään nyt 24. kerran. Tapahtumalle tyypilliseen tapaan kuorot ja lauluyhtyeet jalkautuvat eri puolille kaupunkia heti avajaispäivänä.

Keskiviikkoillan avajaiskonsertti Vaasan kaupungintalolta lähetetään suorana lähetyksenä netissä. Sitä voi seurata myös Yle Areenan kautta. Konsertissa esiintyvät J. A. M (Suomi), Barbershop quartet Sterling (USA), Vocalensemble Röster (Suomi) ja Oulaisten nuorisokuoro (Suomi).

Tapahtuman tuottaja Ilkka Nyqvist kuvailee avajaiskonsertin ohjelmaa melko kattavaksi läpileikkaukseksi siitä, mitä festivaali tarjoaa viiden päivän aikana.

– Toivomme, että musiikki jättäisi muistijäljen jokaiseen, joka sattuu olemaan tapahtuman kanssa kosketuksissa, vaikka vaan vahingossa. Että se herättää kiinnostuksen ja jättää positiivisen jäljen, toteaa kuorofestivaalien taiteellinen johtaja Eero Paalanen.