Kunnanjohtajan idea: Jäähileasema tekstiviestillä uistelijoiden käyttöön Pielisellä

Juuan kunta tarjoaa kalastajille jäähileasemaansa. Kunnalla on käytössään kone, joka on vähällä käytöllä. Tarkoituksena on, että kaikki kalastajat saisivat täyttää kylmälaukkunsa jäällä muutamalla eurolla.

kalastajat
Virveleitä veneessä.
Uistelijoilla on vain harvakseltaan paikkoja, joista jäähilettä voi saada.Riku Kaminen / Yle

Juuan kunta haluaa tarjota kalastajille mahdollisuuden käyttää jäähilekonetta. Kunnalla on Pielisen rannalla Paalasmaan saaristossa entinen kalasatama, joka oli ammattikalastajien käytössä.

Tiloissa on toimiva hilekone, mutta se on vähäisellä käytöllä. Tällä hetkellä vain seitsemällä ihmisellä on pääsy sataman tiloihin.

Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen kysyi kalastajien kiinnostusta ja tarvetta hileeseen sosiaalisessa mediassa.

– Olen saanut valtavasti sähköpostia, Hirvonen kertoo ilahtuneena.

Kunnanjohtaja sai jopa yhteydenoton luonto-ohjelman tekijältä, joka oli kiinnostunut tulemaan Juukaan tekemään televisio-ohjelmaa.

Tarkoituksena on, että kalasatamaan tehtäisiin mobiilipohjainen lukko. Uistelijat voisivat saada tekstiviestillä pääsykoodin tiloihin, jotta pääsisivät hakemaan jäähilettä. Palvelu maksaisi arviolta muutaman euron.

– Kalastajat tarvitsevat jäähilettä, sillä kuha pilaantuu nopeasti. Pielisen altaalla on jopa tuhansia kalastajia, jotka voisivat hyödyntää palvelua, Markus Hirvonen arvioi.

Kunta neuvottelee mobiililukon saamisesta teleoperaattorien ja lukkofirmojen kanssa.

Tarkoituksena on, että kalastajat pääsivät käyttämään hilekonetta jo tulevana kesänä.