Turun lääninvankila Kakolanmäellä kiinnostaa ostajia

Senaatti-kiinteistöt myi aikoinaan Kakolan vankilan reilulla kuudella miljoonalla eurolla. Nyt kaupataan lääninvankilaa, joka on Kakolanmäen viimeinen myyntikohde.

Kotimaa
Turun lääninvankila
Yrjö Hjelt / Yle

Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Esa Pentikäinen sanoo, että Turussa on tällä hetkellä käynnissä jonkin sortin innostus Kakolanmäkeä kohtaan.

Se näkyy muun muassa siinä, että Senaatin myymä lääninvankila alueineen kiinnostaa kovasti ostajia.

– Nyt on enemmän kiinnostusta kuin oli aikoinaan Kakolan myynnin suhteen. Voi puhua jopa jonkin sortin Kakola–buumista.

Pentikäisen mukaan Kakola-into johtuu siitä, että alueella on tehty paljon kehitystyötä ja alueen kiinnostus on tätä myöten nousussa.

Hyvää on hyvä kaupata

Esa Pentikäinen sanoo suoraan, että Turun lääninvankila on hyvä myyntikohde. Myynnissä on vankilarakennuksen lisäksi 20 000 kerrosneliömetriä uudisrakennusoikeutta muurien ulkopuolella.

Voi puhua jopa jonkin sortin Kakola–buumista.

Esa Pentikäinen

– Yhtään tarjousta ei ole vielä tullut, mutta kyselyitä tulee paljon. Eiköhän tarjouksiakin saada useita.

Tarjousten jättöaika on 3. kesäkuuta. Pentikäinen ei halua arvuutella hintaa, mutta uskoo sen nousevan isommaksi kuin mitä Kakolasta aikoinaan maksettiin eli 6 375 000 euroa.

– Erityisesti rakennusliikkeet, isommat ja pienemmät, ovat olleet kiinnostuneita.

Kartanoromantiikka kiinnostaa myös

Senaatti-kiinteistöllä on myynnissä Lounais-Suomessa myös toinen arvokohde. Kaarinassa sijaitseva 1700-luvulla rakennettu Pukkilan kartano on niin ikään kiinnostanut ostajia.

– Kartanon rakennukset ovat hyvässä kunnossa ja kiinnostuneita on ollut paljon. Se menee varmasti nopeasti kaupaksi, Esa Pentikäinen arvelee.

Senaatilla on myynnissä tälläkin hetkellä useita kartanoita eri puolilla Suomea. Pentikäisen mukaan kartanot ovat suhteellisen helppoja myyntikohteita.

Vaikka ne ovat usein suojeltuja, se ei haittaa ostajia.

Esa Pentikäinen

– Eivät ne vaikeimmasta päästä ole. Vaikka ne ovat usein suojeltuja, se ei haittaa ostajia, sillä he ovat valmiita vaalimaan suojelunäkökulmia.

Pari uutta kohdetta tulossa myyntiin

Esa Pentikäinen sanoo, että Turun lääninvankilan ja Pukkilan kartanon lisäksi Lounais-Suomeen tulee tänä vuonna myyntiin vielä pari muuta suurempaa kohdetta.

Mitä ne ovat, se kerrotaan myöhemmin, kun sen aika on.