Muukalaisvihamielisen Pegida-liikkeen perustajalle tuomio kiihotuksesta kansanryhmää vastaan

Lutz Bachmann nimitteli pakolaisia saastaksi, lumpuiksi ja karjaksi Facebook-päivityksessään.

Pegida-liikkeen perustaja Lutz Bachmann tuomittiin kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Kuva: Sebastian Kahnert / EPA

Saksan muukalaisvihamielisen ja islamin vastaisen Pegida-liikkeen perustaja Lutz Bachmann on tuomittu kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Bachmann nimitteli pakolaisia saastaksi, lumpuiksi ja karjaksi Facebook-päivityksessään.

Saksalainen tuomioistuin langetti Bachmannille 9 600 euron sakkotuomion. Syyttäjä oli vaatinut Bachmannille seitsemän kuukauden vankeustuomiota. Puolustus puolestaan vaati vapauttavaa tuomiota.

Bachmannin puolustusasianajajan mukaan Bachmann ei olisi kirjoittanut rasistisia Facebook-kommenttejaan itse, vaan tämän Facebook-sivu olisi hakkeroitu.

Oikeudenkäynnissä esitettiin kuitenkin video, jossa Bachmann puolusteli kirjoituksiaan Pegidan mielenosoituksessa tammikuussa 2015. Hän sanoi, että oli vain käyttänyt sanoja, joita kaikki ovat joskus käyttäneet.

Pegida-liike vastustaa liittokansleri Angela Merkelin liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa, jonka myötä Saksaan saapui viime vuonna yli miljoona turvapaikanhakijaa. Se perustettiin sosiaalisessa mediassa toissa syksynä ja laajeni pian katumielenosoituksiksi.

Bachmann on aiemmin tuomittu huumerikoksesta, varkaudesta ja pahoinpitelystä.