Kimi Räikkösen motocrossrata ärsyttää naapureita Kirkkonummella – "Kuin kymmenen metsuria moottorisahoineen"

Formulatähti on rakentanut Porkkalanniemeen motocrossradan. Kunta tutkii, tarvitaanko radalle lupa.

urheilu
Spotlight: Kimi Räikkösen motocrossrata Porkkalassa
Spotlight: Kimi Räikkösen motocrossrata Porkkalassa

F1-kuljettaja Kimi Räikkönen on rakennuttanut mailleen Porkkalanniemeen motocrossradan ilman lupaa, kertoo Svenska Yle.

Nyt Kirkkonummen kunta tutkii, tarvitaanko radalle yleensäkään lupaa. Kunnasta kerrotaan, että periaatteessa kyse on puiden kaatamisesta ja maansiiirrosta, johon maanomistaja ei tarvitse lupaa. Toisaalta ympäristölupa voidaan vaatia, riippuen toiminnan laajuudesta.

– Olemme pyytäneet maanomistajalta selvitystä toiminnasta. Sen perusteella sitten päätämme, tarvitaanko lupaa vai ei, Kirkkonummen ympäristöpäällikkö Sari Soini kertoo Svenska Ylelle.

Mahdollisesta ympäristöluvan myöntämisestä päättäisi Kirkkonummen kunta.

Räikkösellä oma motocrosstalli

Räikkönen perusti oman motocrosstallin vuonna 2011 nimellä Ice One Racing. Talli ajaa motocrossin MM-sarjaa tätä nykyä nimellä Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.

Yle Uutiset tavoitti tallipäällikkö Antti Pyrhösen puhelimitse, mutta mies ei halunnut kommentoida Räikkösen ratahanketta.

Naapurit ärsyyntyvät metelistä

Alueen asukkaat ja kesämökkeilijätharkitsevat tekevänsä asiasta ilmoituksen poliisille.

Kimi Räikkönen hymyilee.
Kimi Räikkönen ei aio kommentoida rata-asiaa lehdistölle.AOP

– Mielestäni Räikkösen motocrossrata on vastoin tieliikenne- ja ympäristönsuojelulakeja. Kunnan ympäristöosaston olisi pitänyt vaatia radasta lupaa ennen kuin se rakennettiin, sanoo Porkkalan nuorisoseuran puheenjohtaja Patrick Eriksson.

Erikssonin kesämökki sijaitsee Räikkösen naapurustossa. Hänen mukaansa radalla ajettaessa kuulostaa siltä, kuin kymmenen metsuria laulattaisi moottorisahojaan mökin takana.

Räikkönen on ilmoittanut edustajansa välityksellä, että aikoo tehdä selvitykset kunnalle, mutta ei suostu kommentoimaan asiaa lehdistölle.