Sofia Vikman ehdolle kokoomuksen varapuheenjohtajaksi

Pirkanmaan Kokoomus asettaa kansanedustaja Sofia Vikmanin ehdolle puolueen varapuheenjohtajaksi. Toisen kauden kansanedustaja Vikman on muun muassa toiminut Kokoomuksen Naisten Liiton puheenjohtajana.

Sofia Vikman. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Pirkanmaan Kokoomus kuvailee Sofia Vikmania pitkän linjan järjestöaktiiviksi. Ulkoasiainvaliokunnan jäsenenä hän on viime aikoina profiloitunut erityisesti puolueelle tärkeissä turvallisuuskysymyksissä, perustelee Pirkanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Leena Kostiainen.

– Taustansa ansiosta Sofia tuntee kokoomuksen järjestön. Nyt tarvitaan hänen osaamistaan sekä aatetyömme että järjestömme vahvistamiseksi. Koska kokoomus on Pirkanmaan suurin puolue, on tärkeää, että Pirkanmaan ääni kuuluu puoluejohdossa.

Kansanedustaja Sofia Vikman korostaa, että hän haluaa uudistaa kansanliikettä ja olla mukana laittamassa arvolähtöistä ohjelmatyötä kunnolla vauhtiin.

– Kokoomus on Suomen tulevaisuuden rakentamisessa tärkeä kansanliike. Päivänpolitiikan vastuunkannon ohella meidän on tartuttava ohjelmatyöhön ja puolueen uudistamiseen vahvalla otteella yhdessä kentän kanssa.

– Meidän on onnistuttava kirkastamaan arvolähtöinen kokoomuksen visio tulevaisuuden Suomesta. Kokoomuksen pitää tarjota totta ja toivoa.

Kokoomuksen nykyisiä varapuheenjohtajia ovat Janne Sankelo, Sanni Grahn-Laasonen sekä Anne-Mari Virolainen. Heistä ainakin Sankelo hakee jatkokautta. Varapuheenjohtajuutta tavoittelee myös ensimmäisen kauden kansanedustaja Antti Häkkänen.