1. yle.fi
  2. Uutiset

Maalari, ota turvapaikanhakija apulaiseksi – SPR etsii TET-harjoittelupaikkoja turvapaikanhakijoille

SPR:n Varsinais-Suomen piiri on saanut hyviä kokemuksia käynnistämästään TET-kokeilusta. Turvapaikanhakijat ovat olleet muun muassa putkimiehen ja maalarin apulaisina.

Kotimaan uutiset
taloa maalataan
Harmaata taloutta on muun muassa rakennusalalla. Verohallinnon harmaan talouden yksikkö arvioi peitefirmojen lisäntyvän kun osakepäomaa ei vaadita.Yle

SPR:n Varsinais-Suomen piiri etsii TET-harjoittelupaikkoja turvapaikanhakijoille. Työelämään tutustumisjakson myötä turvapaikanhakijat pääsevät tutustumaan suomalaiseen työelämään ja yritykset voivat tutustua turvapaikanhakijoiden osaamiseen.

Marraskuussa käynnistetty hanke on saanut hyvää palautetta sekä työnantajilta että turvapaikanhakijoilta, sanoo SPR:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen.

He ovat elinkeinoelämän ja työelämän resurssi eivätkä pelkkä sosiaalitoimen kulu.

Pauli Heikkinen

– Kohdataan turvapaikanhakijat yksilöinä, ei numeroina ja massana. Annetaan heidän itse kuljettaa omaa elämäänsä eteenpäin.

Varsinais-Suomessa turvapaikanhakijat ovat olleet muun muassa putkimiehen ja maalarin apulaisena, pakkaajana tuotantolaitoksissa ja opettajan apuna ammattikorkeakoulussa.

Työ-ja elinkeinoministeriö on palkinnut Varsinais-Suomen TET-mallin Kotouttamisen hyvä käytäntö 2016 -diplomilla.

– Näemme turvapaikanhakijat mahdollisuutena. Näemme heidät ihmisinä, jotka ovat valmiita tekemään töitä. Silloin he ovat elinkeinoelämän ja työelämän resurssi eivätkä pelkkä sosiaalitoimen kulu, Heikkinen sanoo.

Lue seuraavaksi